Teodor Baconschi infirmă implicarea în "Mișcarea Populară"
Prim-vicepreședintele PDL, Teodor Baconschi, respinge recentele speculații potrivit cărora s-ar ocupa de crearea unei mișcări populare în jurul PDL.
Articol de Luminiţa Apostolescu, 24 Septembrie 2011, 16:24
Prim-vicepreşedintele democrat-liberal Teodor Baconschi afirmă că proiectul său politic se numeşte PDL, referindu-se la recentele speculaţii privind un posibil rol ce i-ar fi fost atribuit în formarea Mişcării Populare.
"Aş vrea să le precizez celor mai informaţi decât mine asupra acţiunilor în care sunt implicat că proiectul meu politic se numeşte PDL, singura forţă parlamentară a dreptei populare româneşti. Alături de Valeriu Stoica, Sorin Frunzăverde şi de alţi colegi din PDL pledez pentru rafinarea doctrinei populare a partidului nostru şi pentru unificarea tuturor forţelor de dreapta. Cred totodată, în nevoia unei ample mişcări populare, care să capteze şi suflul societăţii civile", scrie, într-o postare pe blogul personal, Teodor Baconschi.
Presa centrală a susţinut, în ultimele zile, că Teodor Baconschi şi fostul ministru al muncii Sebastian Lăzăroiu ar urma să se ocupe de proiectul privind crearea unei mişcări politice mai largi în jurul PDL.
De asemenea, în mass-media s-a vorbit şi despre includerea unor ONG-uri în proiectul Mişcării Populare, printre acestea fiind şi Fundaţia Creştin Democrată, unde este implicat Teodor Baconschi, Centrul de Analiză şi Dezvoltare Instituţională şi Institutul pentru Studii Populare, conduse de Valeriu Stoica.
Mişcarea populară, "o atitudine şi o necesitate"
Mişcarea populară este o atitudine, dar şi o necesitate, pentru că este normal ca unei coaliţii să-i opui tot o coaliţie, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Buzău, senatorul PDL Viorel Constantinescu.
Parlamentarul democrat-liberal susţine că "Mişcarea populară este o atitudine care va regrupa oamenii politici şi partidele cu orientare de dreapta".
El a subliniat că această mişcare reprezintă şi o "necesitate stringentă, pentru că se impune în mod natural coagularea unei coaliţii care să contrapună polului social - liberal".
"Este normal ca unei coaliţii să-i opui tot o coaliţie. Că aceasta va îmbrăca o formă unitară sau că va fi în forma unei sume de partide este o chestiune care se va dezvolta pe traseu", a susţinut senatorul Viorel Constantinescu, citat de Agerpres.
La începutul acestei luni, prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur susţinea că Partidul Democrat Liberal are obligaţia morală să fie un centralizator al polului de dreapta, un pol popular în România.
Săptămâna aceasta, preşedintele Traian Băsescu a afirmat, într-o emisiune la TVR, că trebuie pregătită ideea de "mişcare populară", cu scopul realizării unei eventuale alianţe, motiv pentru care a rugat-o pe fiica sa cea mare să înregistreze denumirea la OSIM.
"Pot să vă spun că acest proiect (Mişcarea populară - n.r.) poate exista, dar nu în sensul la ceva ridicol, că nu o să găseşti partide imaculate, nu se poate. Eu cred că trebuie pregătită ideea de mişcare populară pentru realizarea unei eventuale alianţe. De aceea am şi rugat-o pe fiica mea să înscrie la Oficiul ăsta pentru denumiri. Preventiv, trebuie să gândeşti politic. Nu aş merge mai departe decât să vă spun că este posibil să se creeze o alianţă sau că poate ar trebui creată", a declarat şeful statului.