Senatul a votat pentru arestarea lui Darius Vâlcov
Senatorii au aprobat cererile de urmărire penală, reținere și arestare preventivă în cazul fostului ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov.
Articol de Radio România, 01 Aprilie 2015, 13:03
Senatorii au aprobat cererea Parchetului privind continuare a urmăririi penale faţă de senatorul PSD Darius Vâlcov, cu 120 de voturi pentru, 18 împotrivă și un vot anulat.
Senatorii au aprobat și cererea Parchetului de pe lângă ÎCCJ privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive, cu 106 de voturi pentru, 28 de voturi împotrivă, un vot fiind anulat.
Este a doua solicitare a procurorilor privind încuviinţarea arestării preventive a fostului ministru Darius Vâlcov, acuzat de trafic de influenţă.
Recent, Direcţia Naţională Anticoruptie a extins cercetarile în cazul lui Darius Valcov.
Potrivit procurorilor, acesta ar fi depozitat mită de 90 de mii de dolari, 1,3 mil. lei, trei kilograme de aur si tablouri.
Pe 26 martie, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au hotărât că fostul ministru de Finanţe, Darius Vâlcov, poate fi arestat la domiciliu.
Dezbateri tensionate în Parlament
Reporterul RRA, Alina Stănuță, transmite că după o oră şi jumătate de discuţii în contradictoriu în plen, pe tema procedurii de vot, majoritate simplă sau absolută, senatorii au decis că se aplică Regulamentul adoptat ieri, prin care cererile au nevoie de votul majorităţii celor prezenţi.
Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, spunea că, în acest moment, există în vigoare două variante, potrivit legilor, majoritate simplă şi absolută, şi le-a cerut senatorilor să decidă, prin vot, ce majoritate se aplică cererii DNA.
Liberalii s-au opus şi i-au spus lui Călin Popescu-Tăriceanu că Legea fundamentală este cea mai importantă şi i-au cerut demisia pentru interpretarea votului de săptămâna trecută pentru Dan Şova.
În timpul dezbaterilor, senatorul PSD Georgică Severin a susţinut că este dreptul fostului ministru de Finanţe la apărare, care nu a fost exercitat, iar liderul PSD Ilie Sârbu a intervenit şi a precizat că, după o discuţie telefonică cu Darius Vâlcov, aflat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acesta renunţă la dreptul de a-şi prezenta punctul de vedere.