Raluca Turcan acuză guvernul de politizarea instituţiilor fiscale
Vicepreşedintele PDL, Raluca Turcan, acuză guvernul USL de politizarea instituţiilor fiscale, prin modul în care reorganizează Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.
Articol de Radio România, 08 August 2013, 09:08
Raluca Turcan a declarat, la Sibiu, prin reorganizarea ANAF mii de funcţionari publici vor rămâne, în mod ilegal, fără locuri de muncă şi îi îndeamnă pe aceştia să apeleze la instanţă.
"Primul semnal pe care îl transmitem este să apeleze la instanţă, pentru că legea este de partea lor. USL aruncă în stradă mii de oameni, pentru a păstra în sistem, din nefericire, oameni dependenţi politic, oameni care vor şti cui se datorează menţinerea lor în sistem", a afirmat aceasta.
De cealaltă parte, conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală susţine însă că numărul de posturi în cadrul instituţiei va rămâne acelaşi şi că procesul de reorganizare are, de fapt, ca scop flexibilizarea structurilor ANAF .
Deşi o parte dintre funcţionarii publici vor primi preavize, ei vor avea posibilitatea să opteze pentru un alt post dintr-un sector deficitar.
De altfel, lista tuturor locurilor vacante, care va fi definitivată până la începutul săptămânii viitoare, va fi publicată la sediile unităţilor fiscale teritoriale şi postată pe portalul instituţiei.
Liderul PDL s-a mai referit în conferinţa de presă susţinută, miercuri, la Sibiu şi la noul acord pe care Guvernul Ponta l-a încheiat cu Fondul Monetar Internaţional.
În opinia acesteia, acest acord demonstrează că guvernul USL nu are soluţii de creştere economică pentru România şi ar fi de fapt un "tonomat" de taxe şi impozite, noi sau mărite.
Turcan consideră că noile poveri fiscale vor apăsa şi mai mult asupra clasei de mijloc şi a mediului de afaceri.
"Creşterea veniturilor la bugetul ţării se obţine prin stimulente fiscale, prin predictibilitate fiscală, prin investiţii, prin creare de locuri de muncă, prin îmbunătăţirea colectării. Creşterea veniturilor la bugetul ţării nu se obţine prin noi biruri, prin birocraţie, politizare şi haos legislativ", a susţinut liderul PDL.
Raluca Turcan mai spune că este nevoie de măsuri economice radicale care să pornească motoarele dezvoltării în mediul privat. În acest sens, soluţiile propuse de PDL vizează scăderea cotei unice de la 16% la 12%, reducerea CAS-ului, scutirea de impozit a profitului reinvestit şi creşterea salariului minim la 1.000 lei, simultan cu scăderea fiscalităţii.