Preşedintele suspendat "ar trebui să accepte deciziile CCR"
Reprezentanții USL susţin că cei 7,5 milioane de votanţi care s-au pronunţat pentru demiterea preşedintelui ar trebui, în viziunea lui Traian Băsescu, să se considere învinşi de un milion de votanţi împotriva demiterii.
Articol de Radio România, 05 August 2012, 22:31
Reprezentanţii USL spun că preşedintele suspendat Traian Băsescu ar trebui să accepte deciziile Curţii Constituţionale.
Mircea Duşa, ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul, spune că cei 7,5 milioane de votanţi care s-au pronunţat pentru demiterea preşedintelui ar trebui, în viziunea lui Traian Băsescu, să se considere învinşi de un milion de votanţi împotriva demiterii.
"Suntem în zi de duminică, de week-end, toată lumea, inclusiv preşedintele, probabil că face declaraţii de week-end. Curtea Constituţională a adoptat o hotărâre, o decizie, a anunţat public când se va pronunţa asupra modului în care s-a desfăşurat referendumul. Nu ştiu dacă cei care au dat 7,5 milioane de voturi pentru demiterea preşedintelui trebuie să se considere învinşi de cei, nu ştiu, un milion sau câţi cetăţeni români au votat împotriva demiterii preşedintelui", a spus Mircea Duşa.
Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, s-a declarat convins că, la reactualizarea listelor electorale, USL va avea surpriza să constate că românii cu drept de vot la referendum sunt mai mulţi decât cei de la alegerile locale.
"La cei 18,3 milioane pentru alegerile locale Ministerul de Interne trebuie să adauge cei 460.000 de români cu domiciliul în străinătate stabilit oficial. Ştiu sigur că lista electorală permanentă pentru alegerea sau destituirea preşedintelui include toţi cetăţenii români, indiferent unde au reşedinţa sau rezidenţa, a spus , a spus Traian Băsescu, într-o declarație de presă.
Traian Băsescu le-a solicitat reprezentanţilor USL să-şi recunoască înfrângerea de la referendum şi a făcut un apel către Curtea Constituţională şi Guvernul României pentru soluţionarea mai rapidă a crizei politice şi instituţionale.
El spune că data la care judecătorii Curţii vor rediscuta problema referendumului este mult prea depărtată, timp în care situaţia economică din România se degradează.