MRU: Regionalizarea nu trebuie să fie conservarea sărăciei
Liderul FC, Mihai Răzvan Ungureanu, spune că regionalizarea "este mai curând un proiect propagandistic al USL" decât unul real, apreciind că aceasta ar trebui să fie "o şansă de progres" şi nu "conservarea sărăciei".
Articol de Raul Matiş, 17 Mai 2013, 15:43
Preşedintele Partidului Forţa Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat vineri, la Târgu Mureş, că regionalizarea în momentul de faţă este mai curând un proiect propagandistic al Uniunii Social Liberale şi că nu vede o regiune a Ţinutului Secuiesc de sine-stătătoare, întrucât regionalizarea trebuie să fie o şansă de progres, nu o şansă de regres sau de conservare a sărăciei.
Ungureranu a spus că o asemenea decizie cum este regionalizarea ţării nu se poate lua printr-o simplă asumare de răspundere, mai ales că aceasta trebuie să se ţină cont de o serie de factori, în special economici.
Acesta a subliniat că regionalizarea este necesară şi principial nu se poate face în momentul în care ai buzunarul gol, iar bugetul statului este practic adus la zero în momentul de faţă.
De asemenea, susţine Ungureanu, regionalizarea este o etapă importantă în reforma structurală a statului, este un proces care nu se încheie într-o zi şi nu poate fi definit printr-o simplă asumare de răspundere şi ale cărui consecinţe se văd în ani de zile.
În opinia sa, regionalizarea trebuie să ţină cont de polii de dezvoltare urbană, trebuie să ţină cont de felul în care sunt definite zonele metropolitane, pentru care există deja o lege referitoare la Bucureşti în momentul de faţă, cu menţiunea că într-un proiect de regionalizare bine făcut, bine construit nu încap calcule de genul "un oraş, da, alt oraş trebuie să moară".
"Principial, regionalizarea în momentul de faţă este mai curând un proiect propagandistic al USL şi mult mai puţin un proiect real. Sunt câteva chestiuni de care ar trebui să fim cu toţii conştienţi, în primul rând că regionalizarea este necesară, principial nu se poate face în momentul în care ai buzunarul gol. Iar bugetul statului este practic adus la zero în momentul de faţă. Regionalizarea este o etapă importantă în reforma structurală a statului, este un proces care nu se încheie într-o zi şi nu poate fi definit printr-o simplă asumare de răspundere şi ale cărui consecinţe se văd în ani de zile", a afirmat Ungureanu.