Grupul Mironescu rămâne în arest
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca aşa-numita grupare Mironescu să rămână în arest pentru încă 30 de zile.
Articol de Simona Mihăescu, 19 Iunie 2011, 09:46
Este vorba de grupul de 28 de persoane arestate la sfârşitul lunii trecute sub acuzaţia de operaţiuni vamale ilicite în portul Constanţa şi corupţie.
Între cei arestaţi se află fostul secretar general al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Eugen Bogatu.
Este cercetat în dosar şi senatorul PDL, Mircea Banias, în cazul căruia este luată şi măsura interdicţiei de a părăsi ţara.
Laurenţiu Mironescu a fost demis pe 23 mai şi reţinut în arest pe 24 mai
Situaţia secretarului general al ministerului de interne, Laurenţiu Mironescu aflat şi el în vizorul DNA, a fost tranşată, luni la prânz , chiar de ministrul administraţiei şi internelor, Traian Igaş, care a decis, să-l demită din funcţie .
Înainte de a-l demite, ministrul Igaş a fost chemat la Palatul Victoria de către premierul Emil Boc, pentru discuţii asupra acestui caz.
Decizia a fost luată după ce zeci de percheziţii au avut loc, luni dimineaţă, în Bucureşti şi Constanţa, fiind vizată inclusiv casa lui Mironescu.
Percheziţiile au legatură cu o reţea de firme implicate în contrabandă şi evaziune fiscală prin care statul a fost prejudiciat cu milioane de euro.
Procurorii DNA au făcut, luni, percheziţii şi la adjunctul Grupului de nave Constanţa din cadrul Poliţiei de Frontieră, Adrian Sorin Pătraşcu, la şeful vămii Agigea sud, vameşi şi comisionari vamali, precum şi la sediile unor firme.
Dosarul instrumentat de anchetatorii anticorupţie vizează o reţea de firme implicate în contrabanda şi evaziune fiscală prin care statul a fost prejudiciat cu milioane de euro.
Potrivit corespondentului RRA, este o actiune care a fost demarată încă din octombrie anul trecut când politiştii, ajutaţi de SRI şi de Direcţia de Informaţii şi protecţie Internă, au ţinut sub supraveghere activitatea din Portul Constanţa Sud Agigea.