Demnitari în vizorul justiţiei. Află cine aşteaptă verdictul justiţiei
Mai mulţi demnitari, acuzaţi de fapte de corupţie, aşteaptă sentinţa judecătorilor sau au programate termene în dosarele care-i privesc.
Articol de Roman Muşat, 07 Ianuarie 2014, 11:00
Instanţa supremă judecă marţi, recursul DNA la decizia de cercetare în libertate a deputatului Gheorghe Coman.
Deputatul Partidului Conservator, ajuns iniţial în Parlament pe listele PP-DD, este acuzat că ar fi făcut trafic de influenţă, folosindu-se de funcţia pe care o ocupa în Partidul Conservator.
Deputatul Gheorghe Coman va afla pe 7 ianuarie dacă va merge după gratii.
Completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va judeca recursul formulat de procurorii DNA faţă de decizia primei instanţe prin care l-a lăsat în libertate.
Coman este acuzat de procurorii DNA că s-a folosit de influenţa de lider judeţean de partid pentru a obţine bani ca să plătească evenimentele organizate de Partidul Conservator, dar şi mesele pentru mai mulţi miniştri care vizitau judeţul Buzău.
Demnitarul a fost prins în flagrant în timp ce primea o parte din bani.
de precizat că Parlamentul a votat pentru ridicarea imunităţii lui Gheorghe Coman.
Marţi se judecă şi recursul în aşa-numitul dosar "Transformatorul", în care fostul ministru al transporturilor, Relu Fenechiu, a fost condamnat de instanţă la 5 ani de închisoare cu executare.
El este acuzat de complicitate la abuz în serviciu.
Potrivit DNA, Relu Fenechiu a vândut, prin firmele pe care le deţinea, transformatoare şi întrerupătoare uzate la preţ de produse noi, producând un prejudiciu Companiei Electrica Moldova, de peste 6 milioane de lei.
Un nou termen, se va da marţi, şi în dosarul de corupţie instrumentat de DNA în cazul fostului ministru al tineretului, Monica Iacob-Ridzi, acuzată de abuz în serviciu.
În prezent, deputat al Partidului Poporului Dan Diaconescu,Monica Ridzi este acuzată că, în perioada campaniei pentru alegerile europene din 2009, ar fi dispus acordarea în mod abuziv a unor contracte ce vizau organizarea Zilei Naţionale a Tineretului.
Tot marţi, 7 ianuarie, Tribunalul Bucureşti ar putea da o sentinţă în dosarul în care medicul Şerban Brădişteanu este acuzat de abuz în serviciu şi luare de mită.
Acesta ar fi primit aproape 4 milioane de euro de la o firmă care distribuia produse medicale, pentru a truca mai multe licitaţii.
Şi, în fine, o altă sentinţă aşteptată este cea în dosarul în care fostul director al CFR , Mihai Necolaiciuc, ar fi făcut achiziţii ilegale de peste 18 milioane de euro.