Ce şi cum mâncăm de Crăciun
Moderaţie este cuvântul de ordine pe care medicii ne sfătuiesc să-l avem în vedere în aceste zile, în care mesele românilor vor fi pline cu specialităţi de Crăciun.
Articol de Adriana Turea, 25 Decembrie 2014, 07:26
După perioada postului este bine să revenim treptat la o alimentaţie bogată în proteine. Tocmai de aceea ar fi foarte bine ca după masa de sărbători să respectăm câteva sfaturi pe care ni le oferă acum doctor Alis Grasu, de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov.
"Trebuie consumate multe fructe şi legume proaspete. De asemenea se va evita excesul de dulciuri. Cozonacul, care este un aliment al sărbătorilor, bogat în nucă, în ciocolată, cacao, trebuie consumat dimineaţa, cel mult după masa de prânz, dar raţional, fără a face excese. Niciodată seara. Se va însoţi cu un pahar de lapte sau cu un pahar de iaurt. Carnea de porc va fi întotdeauna însoţită de o cantitate considerabilă de legume, legume la grătar sau legume fierte. Trebuie evitat consumul de alcool excesiv", a spus doctorul Alis Grasu.