Banii necheltuiţi pentru programul "Cornul şi laptele" ar putea fi redirecţionaţi
Programul de distribuire a produselor de panificaţie, lactate şi fructe pentru elevi a fost suspendat din 11 martie, ziua în care şcolile au fost închise din cauza pandemiei.
Articol de Alina Bujancă, 28 Iunie 2020, 09:45
Produsele care urmau să fie distribuite copiilor din şcoli şi grădiniţe în cadrul programului "Laptele şi cornul" au rămas în depozite din cauza pandemiei şi riscă să expire.
Se întâmplă şi în judeţul Timiş, iar autorităţile de acolo ar vrea ca aceste produse să fie donate unor cămine de copii şi bătrâni sau spitalelor.
Programul de distribuire a produselor de panificaţie, lactate şi fructe pentru elevi a fost suspendat din 11 martie, ziua în care şcolile au fost închise din cauza pandemiei.
Tone de lapte, cornuri şi mere au rămas pe stoc, unele au expirat, însă în judeţul Timiş peste 600.000 de produse încă ar putea fi redistribuite către alţi beneficiari, spune preşedintele Consiliului Judeţean, Călin Dobra.
Călin Dobra: Am sesizat problema de trei luni de zile oficial Ministerului Agriculturii şi am făcut zilele trecute şi un apel către guvernul actual, în ideea de a lua o măsură concretă prin emiterea unei ordonanţe de guvern pentru ceea ce înseamnă folosirea stocului existent la momentul declarării stării de urgenţă şi suspendării activităţii educaţionale. Am putea să le distribuim spitalelor de copii, am putea să le distribuim centrelor de copii din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială, Protecţia Copilului.
În judeţul Timiş, 70.000 de elevi au beneficiat de distribuirea de alimente în şcoli, lunar fiind alocată o sumă de aproximativ 1,5 milioane de lei.
Mai mulţi preşedinţi ai consiliilor judeţene din ţară au cerut ca banii rămaşi necheltuiţi în timpul pandemiei pentru programul "Cornul şi laptele" să fie redirecţionaţi, spre exemplu, pentru achiziţionarea de tablete pentru copii nevoiaşi.