Ungaria cere liderilor europeni măsuri pentru apărarea cetăţenilor Europei
Parlamentul de la Budapesta a adoptat astăzi un proiect de hotărâre prin care cere liderilor Uniunii Europene să ia toate măsurile necesare pentru apărarea continentului şi a cetăţenilor europeni, în contextul crizei refugiaţilor.
Articol de Emil Groza, 22 Septembrie 2015, 18:24
Pe plan intern, Ungaria a decis continuarea lucrărilor pentru construirea de garduri de sârmă ghimpată şi în alte sectoare ale graniţei sale cu Croaţia.
Concret, guvernul de la Budapesta a dispus construirea de garduri în cele şase judeţe de graniţă din sudul şi din sud-vestul ţării şi care constituie, totodată, frontiera spaţiului Schengen.
După publicarea, astăzi, a decretului, ministrul de interne şi cel al apărării vor pune în aplicare decizia executivului, precizează corespondentul RRA, Emil Groza.
Un gard cu o lungime de 41 de km a fost deja ridicat la graniţa cu Croaţia, iar lucrările continuă şi pe alte sectoare de la frontiera comună.
Potrivit reprezentantului guvernului în judeţul Zala din sud-vestul Ungariei, Csaba Rigo, pregătirile pentru amplasarea unui gard în zonă au fost începute chiar dacă râul Mura reprezintă o barieră naturală pe o porţiune de la graniţa ungaro-croată lungă de 24 de km.
De-a lungul graniţei cu Serbia, a fost construit un gard pe o distanţă de 175 de km, iar după intrarea în vigoare a noii reglementări mai stricte privind refugiaţii, fluxul migraţionist a fost dirijat către Croaţia de unde oamenii au fost transportaţi în ultimele zile în mod organizat cu autocare spre frontierele acestei ţări cu Ungaria şi Slovenia.
În ultima perioadă au ajuns astfel în Ungaria aproximativ 27 de mii de imigranţi care au fost transportaţi în mod sistematic de poliţia ungară la centrele de înregistrate din vestul ţării şi de unde cei mai mulţi dintre aceştia au plecat mai departe, trecând frontiera în Austria.