VOT în Camera Deputaților. Elena Udrea poate fi reținută, dar nu arestată
Deputații au respins cererea de arestare preventivă a deputatului Elena Udrea, dar au admis cererea privind reţinerea sa.
Articol de Radio România, 28 Octombrie 2015, 15:58
Arestarea preventivă a Elenei Udrea nu a întrunit numărul necesar de voturi din partea deputaților.
Deputaţii au respins încuviinţarea arestării preventive, înregistrându-se 115 voturi "pentru" şi 105 "împotrivă", în condiţiile în care pentru adoptare erau necesare 122 de voturi, adică majoritatea deputaţilor prezenţi.
Ca urmare, în acest caz nu a fost întrunit numărul de voturi necesar pentru adoptarea hotărârii.
În schimb, încuviinţarea reţinerii a fost adoptată de plenul Camerei Deputaţilor cu 123 de voturi "pentru" şi 119 "împotrivă".
Vot pentru urmărirea penală
Anterior votui pentru arestarea și reținerea Elenei Udrea, deputații au votat pentru urmărirea penală a acesteia.
Solicitarea DNA în acest sens a fost acceptată de deputaţi cu 193 de voturi "pentru", 106 "împotrivă" şi 6 voturi nule, transmite redactorul RRA, Andrei Şerban.
După anunţarea rezultatului, Elena Udrea a susţinut că nu reprezintă un pericol public.
"Ce pericol sunt eu acum dacă din mai o instanţă m-a lăsat în libertate şi a constatat că nu sunt un pericol social? Ce pericol sunt eu pentru fapte care sunt presupus săvârşite acum cinci, şase ani? Iar imaginea parlamentului nu din cauza unor dosare penale are de suferit, ci din modul în care se aplică justiţia şi din modul în care se trimit aceste cereri la parlament şi cu circul de rigoare care se face în jurul lor", a spus Elena Udrea.
De la tribuna Parlamentului, Elena Udrea a respins toate acuzaţiile care i se aduc şi a afirmat că acest lucru dovedeşte că serviciile secrete, instituţiile de forţă ale statului, şi justiţia doresc să controleze statul român.
Ea a mai spus că nu înţelege de ce se cere din nou reţinerea şi arestarea sa, din moment ce se află deja sub control judiciar şi nu poate să influenţeze în nici un fel derularea anchetelor.