Voinescu: Boldea ar fi fost în faţa justiţiei, dacă revizuirea Constituţiei era adoptată
Purtătorul de cuvând al PDL, Sever Voinescu, a afirmat că dacă proiectul de modificare a Constituţiei ar fi fost adoptat, Mihail Boldea ar fi fost, în acest moment, în faţa justiţiei.
Articol de Flori Doman, 22 Martie 2012, 16:15
Sever Voinescu, a susţinut, joi, într-o conferinţă de presă, că dacă Constituţia era adoptată, deputatul Mihail Boldea ar fi putut fi adus în faţa justiţiei.
"Vă aduc aminte că PDL susţine în Parlament un proiect de modificare a Constituţiei care suprimă imunitatea parlamentară şi vreau să fie foarte clar, dacă proiectul de Constituţie propus şi susţinut de PDL ar fi fost adoptat, în acest moment inculpatul Boldea ar fi fost în faţa justiţiei", a spus democrat-liberalul.
Purtătorul de cuvânt al PDL a reproşat Opoziţiei că blochează în continuare proiectul, având în vedere că pentru adoptarea revizuirii legii fundamentale este nevoie de două treimi din fiecare Cameră a Parlamentului.
"Problema esenţială aici este următoarea: mecanismul constituţional al acestui tip de imunitate a permis ca un inculpat să dispară din ţară. Nu e în regulă. Am cerut ca acest mecanism să fie modificat şi nu prin vorbe. Am depus proiect de modificare a Constituţiei. Nu suntem ascultaţi", a mai susţinut Voinescu.
Democrat-liberal a mai declarat că, de fapt, modificarea Constituţiei ar fi folosit şi Opoziţiei.--fb1
"Ei aveau nevoie de această modificare ca să-şi atingă scopul alegerilor anticipate. Nu au vrut să vină să discute. Acum suntem cu toţi într-o situaţie neplăcută, pentru că există acest mecanism de imunitate în Constituţia României care trebuie eliminat. Nu spun că Boldea a fugit din cauza Opoziţiei, dar atrag atenţia asupra unui fapt care, dacă ar fi fost tratat cu responsabilitate, ar fi putut fi împiedicat", a mai spus el.
Sever Voinescu a ţinut să sublinieze, în legătură cu faptul că SRI ar fi informat despre Mihail Boldea încă din anul 2008, că, în general, SRI nu informează partidele politice.
"SRI dacă are informaţii de acest gen nu le înaintează către partide, în general, sau sper că nu le înaintează către partide, ci către anumite instituţii ale statului. Nu am ce comentariu să fac în legătură cu asta, pentru că din punctul nostru de vedere cazul Boldea nu mai este un caz politic, este un caz penal", a spus Voinescu, în conferinţa de presă.
Există discuţii cu liderii Organizaţiei PDL Galaţi pe subiectul Boldea
Purtătorul de cuvânt al PDL a declarat că, în cadrul intern al PDL, liderii de la centru poartă discuţii cu Organizaţia PDL Galaţi pe subiectul Boldea.
De asemenea, el a adăugat că nu ştie foarte bine cum a ajuns Mihail Boldea candidat în 2008 şi că nu ştie cu ce sumă a finanţat deputatul campania electorală a PDL, dar a susţinut că se va interesa şi va face precizări în acest sens.
Democrat-liberalul a ţinut să precizeze că, în momentul în care solicitarea de ridicare a imunităţii a ajuns la Parlament, forul legislativ a reacţionat cu rapiditate.
Mihail Boldea a părăsit România în 17 martie, când încă Parlamentul nu îi ridicase imunitatea şi nu avizase cererea procurorilor DIICOT de arestare a deputatului.