Voinescu: Am identificat stilul domnului primar Vanghelie în textul moţiunii USL
Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat că textul moţiunii de cenzură este "plin de erori", adăugând că probabil, "domnul primar Vanghelie a avut o contribuţie" la redactarea acestuia.
Articol de Alina Dobrinescu, 19 Aprilie 2012, 15:52
Sever Voinescu a declarat joi într-o conferinţă de presă, la finalul întâlnirii pe care liderii democrat-liberali au avut-o cu primul-ministru, că textul moţiunii de cenzură a USL este un document cu o abordare "subiectivă" şi este "plin de erori".
"Acest document e plin de erori, e un document care pretinde că analizează cifre, realităţi economice şi în fapt are o abordare politică, partizană, subiectivă, care denaturează. (...) Documentul Opoziţiei e foarte uşor de demontat, vom lăsa această plăcere premierului Ungureanu", a afirmat Voinescu.
Purtătorul de cuvânt al PDL a mai adăugat că este "inacceptabil" ca oameni de numele cărora e legată privatizarea Petrom sau cazul Sterling să vorbească despre gestionarea resurselor naturale ale României.
"Unul din punctele forte, chipurile, ale atacului pe care Opoziţia îl dă la Guvern prin această moţiune se referă la privatizări şi la felul în care se gestionează resursele naturale ale României. Dacă ai în pasivul tău politic privatizarea Petrom şi toată povestea Sterling, e de-a dreptul inacceptabil să vorbeşti, să dai lecţii, să tragi de urechi pe cineva pe subiectul privatizărilor şi gestionării resurselor naturale ale României. Nu te mai crede nimeni când faci asta", a apreciat Voinescu.
"La acest document a avut sigur o contribuţie şi domnul primar Vanghelie"
De asemenea, Sever Voinescu a făcut o analiză a textului moţiunii de cenzură, susţinând că a identificat stilul primarului sectorului 5, Marian Vanghelie.
"Eu am mereu curiozitatea de a şti cine e autorul sau cine sunt autorii (...) şi îmi place să încerc să descifrez în stil, în felul de aşezare a cuvintelor în frază, autorul. Şi eu cred sincer că la acest document a avut o contribuţie şi domnul primar Vanghelie, pentru că găsesc la pagina 10 următoarea remarcă: "Fondul de rezervă care este trebuie utilizat...", a afirmat Sever Voinescu.
El a ţinut să precizeze că moţiunea nu a fost semnată de nici un parlamentar PDL.
Cât priveşte motivul întâlnirii primului-ministru cu liderii democrat-liberali, Voinescu a arătat că aceasta a urmat după ce Ungureanu şi-a exprimat miercuri intenţia de a avea o discuţie cu partidele politice pe tema legii retrocedărilor.
Moţiunea de cenzură, subiectul de discuţie al coaliţiei cu premierul
Pe de altă parte, Sever Voinescu a declarat că şi moţiunea de cenzură a fost un subiect de discuţie la întâlnire.
"Premierul, probabil fiind pentru prima dată în faţa unei moţiuni de cenzură, a simţit nevoia să discute cu noi pe subiectul ăsta. Noi i-am împărtăşit din experienţa noastră politică. Nu avem niciun motiv să ne luăm după agitaţiunile domnilor Ponta şi Antonescu. Moţiunea nu va trece", a apreciat Voinescu.
În opinia sa, o discuţie a premierului cu partidele din coaliţie este "foarte necesară" înaintea unei moţiuni de cenzură.
De asemenea, purtătorul de cuvânt al PDL a spus că printre subiectele de discuţie ale întâlnirii au mai fost proiectul de lege privind restituirea proprietăţilor şi situaţia politică, în general.
"A fost o discuţie consistentă care a durat aproape două ore", a declarat Sever Voinescu, adăugând că la întâlnirea care a avut loc la sediul PDL au participat preşedintele partidului, Emil Boc, preşedintele Senatului, Vasile Blaga, preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, precum şi Anca Boagiu, Ioan Oltean, Elena Udrea.