Viorel Cataramă: Nu putem accepta ideea unui stat umflat
Candidatul Dreptei Liberale la Președinția României, Viorel Cataramă , a fost invitatul Ruxandrei Săraru la emisiunea "Oameni care mişcă România - candidaţii la funcţia de preşedinte se prezintă".
Articol de Luminiţa Voinea, 02 Octombrie 2019, 19:37
Radio România Actualitati a lansat proiectul editorial "Oameni care mișcă România - candidații la funcția de președinte se prezintă".
Postul public de radio a adresat candidaților la cea mai înalta demnitate publică, invitația de a participa la câte o ediție a emisiunii "Oameni care mișcă România", realizată de Ruxandra Săraru.
Astfel, oferim ascultătorilor, chiar din aceasta perioadă pre-electorala, ocazia de a fi informați direct de la sursă cu privire la principalele proiecte și intenții asumate de candidați.
Invitatul editiei de marti a fost Viorel Cataramă, candidatul Dreptei Liberale la alegerile prezidenţiale, care a explicat motivele ce l-au determinat să ia această decizie: Pentru că nu există niciun partid, niciun politician care să promoveze cu convingere şi cu determinare apărarea sectorului privat, reducerea privilegiilor şi a numărului celor care lucrează în sectorul bugetar, care nu se ocupă de persoanele care nu pot munci - şi mă refer aici, în primul rând, la pensionari, la copii şi la bolnavi, trebuie total schimbată paradigma în România, trebuie să vină o forţă politică de dreapta, care să respecte şi să-i ajute pe cei care nu pot munci şi să-i determine şi să sprijine pe toţi cei care muncesc. Până la urmă, sloganul meu electoral este: "Munceşti şi câştigi o Românie dreaptă!". Nu mai putem accepta situaţia în care un număr limitat de persoane care nu muncesc au privilegii foarte mari, un număr de peste 2 milioane de oameni care au muncit o viaţă întreagă au pensii sub 1000 de lei şi punctul central al programului meu este 'Pensia minimă 1000 de lei' legată de salariul minim cel puţin 80% din salariu minim. Nu putem să continuăm să acceptăm ideea că un stat umflat socialist controlează şi abuzează viaţa şi proprietatea privată a cetăţenilor. Trebuie să plecăm de la premisa că pentru a trăi mai bine, pentru a creşte bogăţia ţării trebuie să muncim şi că numai prin muncă putem realiza anumite lucruri, putem ajunge la prosperitate. În niciun caz nu putem continua ideea de a avea prosperitate stând cu mâna întinsă la stat, nefăcând nimic şi primind gratuit totul sau aproape totul de la stat.
România "are şansa de a fi promovată ca stat naţiune"
Viorel Cataramă susține că România are şansa de a fi promovată ca stat naţiune.
Pentru aceasta este nevoie de creşterea sectorului privat, diminuarea importurilor şi încurajarea muncii.
Viorel Cataramă:Trebuie să plecăm de la premisa că pentru a trăi mai bine, pentru a creşte bogăţia ţării, trebuie să muncim şi că numai prin muncă putem realiza anumite lucruri, putem ajunge la prosperitate, în niciun caz nu putem continua ideea de a avea prosperitate stând cu mâna întinsă la stat, nefăcând nimic şi primind gratuit totul sau aproape totul de la stat.
Șase puncte prioritare pe agenda candidatului Viorel Cataramă
Teme de actualitate politică internă, dar și externă, figurează ca priorități pe agenda lui Cataramă.
Printre acestea: siguranța cetățeanului, corupția și relaţiile României cu ţările din flancul nord-estic.
"Am anunţat public şi pe această cale reiterez faptul că voi aduce în atenţia CSAT-ului, pentru a fi adoptate ca puncte distincte ale Strategiei de Securitate Naţională a României şase puncte: siguranţa cetăţeanului şi aicea discutăm de corupţie, de crimă organizată, de trafic de persoane şi aşa mai departe; al doilea este nivelul de trai şi aicea discutăm de pensii, de salarii, de aristicraţie bugetară, de sector privat, de exporturi şi aşa mai departe; învăţământul, sănătatea, diaspora - cinci şi şase - relaţiile României cu ţările din flancul nord-estic. Astea sunt principalele probleme care trebuie discutate, stabilite şase direcţii clare care să aparţină Strategiei de Securitate Naţională a României şi care trebuie urmărite zi de zi, ceas de ceas, secundă cu secundă, să fie puse în aplicare", a mai afirmat Viorel Cataramă.
Video:"Oameni care mișcă România" cu Ruxandra Săraru, ediția din 1 octombrie 2019