Viitorul media îl reprezintă Platformele digitale online
Platformele digitale online sunt viitorul media - este una dintre concluziile Conferinţei Media 2020 - Bringing media to the future, un eveniment organizat de Radio România şi Uniunea Audiovizualului din Asia-Pacific.
Articol de Radio România, 30 Iunie 2015, 13:03
Reprezentanţii industriei media de pe patru continente discută, timp de două zile, la Bucureşti, despre provocările la care trebuie să facă faţă radiodifuzorii în contextul dominaţiei din ce în ce mai accentuate a mijloacelor moderne de comunicare, cum ar fi internetul sau telefonia mobilă.
Uniunea Audiovizualului din Asia-Pacific, organizatoarea conferinţei, alături de Radio România, se află pentru prima dată la o întâlnire cu reprezentanţii audiovizualului european în afara zonei proprii de activitate.
Peisajul media se va schimba substanţial până în 2020, conţinutul produs de radio şi televiziune este urmărit tot mai des pe telefoane mobile, în internet sau pe platforme hibride, spune, în deschiderea evenimentului de astăzi, Preşedintele Director General al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu, convins că această conferinţă va aduce un plus de cunoaştere pentru adaptarea audiovizualului la realitatea în continuă schimbare.
"Tema acestui eveniment reflectă recunoaşterea crescândă a puterii media şi importanţa furnizării de informaţii corecte pentru miliarde de oameni din întreaga lume. În următoarele câteva zile avem posibilitatea şi responsabilitatea de a pregăti jaloanele pe calea viitorului mediat", a arătat Ovidiu Miculescu.
Uniunea Audiovizualului din zona Asia-Pacific are o audienţă de peste patru miliarde de ascultători şi telespectatori.
Diversitatea la care este expus acest continent obligă furnizorii de media să acţioneze local, dar să aibă o viziune globală.
Secretarul General al acestei Uniuni, Javad Mottaghi, a spus, în deschiderea Conferinţei Media 2020, astăzi.
"Suntem aici ca să promovăm noi iniţiative, noi proiecte, coproducţii, parteneriate care să construiască punţi între Vest şi Est. Suntem aici ca să privim în viitor".
Unul dintre punctele forte ale mass media este acela de apărător al democraţiei, reitera ministrul de externe, Bogdan Aurescu.
Media trebuie să lupte pentru aplicarea legii, drepturile omului şi libertăţile fundamentale.
Despre rolul Radio România în organizarea evenimentului de astăzi, ministrul Bogdan Aurescu a spus:
"Asta arată importanţa pe care Radio România o are pe plan extern, asta înseamnă că proiectele pe care Radio România le-a promovat până acum sunt proiecte de succes şi sper să continue în acest sens".
Dezbaterile la Conferinţa Media 2020 se desfăşoară pe nouă paneluri.
Uniunea Audiovizualului Asiatic este cea mai mare uniune a radiodifuzorilor din lume, are 276 de membri în 68 de ţări.