Victor Dobre: Respingerea legii privind restructurările din MAI demonstrează fragilitatea Guvernului
Respingerea legii privind disponibilizările din Ministerul Administraţiei şi Internelor denotă ''fragilitatea Guvernului'' şi faptul că nici măcar parlamentarii actualei coaliţii nu îi mai acordă credit, a declarat, joi, vicepreşedintele PNL, Victor Paul
Articol de Alina Dobrinescu, 26 Mai 2011, 15:50
Liberalul a adăugat - în cadrul unei conferinţe de presă - că acest lucru a fost demonstrat la votarea acestui proiect de lege, când numărul total de voturi al coaliţiei a fost de 150, în condiţiile în care în aceeaşi zi, dar la alte proiecte de lege susţinute de actuala putere, s-au întrunit 176-178 de voturi.
''Faptul că mai mulţi parlamentari ai coaliţiei nu au votat sau s-au abţinut în a vota disponibilizările din MAI demonstrează lipsa de încredere a acestora faţă de Guvern'', a spus Dobre.
În context, deputatul PNL a afirmat că proiectul de lege prevedea ''tăierea brutală şi abuzivă a unui număr important de posturi din MAI''.
Acesta consideră că a fost vorba despre ''o supralegiferare'', în condiţiile în care reducerea de posturi putea fi reglementată printr-o hotărâre de guvern, iar unica explicaţie pentru proiectul de lege este aceea că ''Guvernul a vrut să se ascundă în spatele Parlamentului''.
''În plus, proiectul de lege avea şi alte prevederi abuzive cum ar fi eliminarea prevederilor din statutul funcţionarului public cu statut special şi din statutul cadrelor militare, privind dreptul acestora ca în cazul disponibilizărilor să beneficieze de programe gratuite de reconversie profesională; punerea la dispoziţia şefului ierarhic; anularea OG 100/1999 privind acordarea de plăţi compensatorii în cazul disponibilizărilor'', a conchis Dobre.
Legea care prevede disponibilizări la Ministerul Administraţiei şi Internelor nu a întrunit, marţi, suficiente voturi pentru a fi adoptată de Camera Deputaţilor.
Fiind o lege organică, pentru adoptare erau necesare voturile majorităţii deputaţilor, adică 167, însă acest proiect a întrunit doar 150 de voturi favorabile, 132 împotrivă şi opt abţineri.
În aceste condiţii, legea va fi rediscutată în sesiunea parlamentară următoare.