Valeriu Zgonea și Hans Klemm au discutat despre modificările la Codul Penal
Cei doi oficiali au abordat probleme importante pentru România şi SUA şi au discutat, printre altele, despre modificările propuse la Codul Penal şi la cel de Procedură Penală.
Articol de Alina Stănuţă, 14 Mai 2016, 08:52
Implementarea parteneriatului strategic, statul de drept şi lupta anticorupţie au fost câteva dintre subiectele aflate pe agenda discuţiilor de ieri dintre preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea şi ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm.
La finalul întâlnirii pe care ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, au avut-o la Parlament, oficialul american declara că au abordat probleme importante pentru România şi SUA şi au discutat, printre altele, despre modificările propuse la Codul Penal şi la cel de Procedură Penală.
"Am discutat despre legi care nu ar fi în beneficiul României, cum ar fi schimbările propuse pentru legea de funcţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate, de asemenea, pentru legea care va acorda superimunitate avocaţilor. În viziunea SUA, aceste documente nu ar întări statul de drept în România şi nici lupta împotriva corupţiei. Pe de altă parte, am făcut o analiză a parteneriatului strategic, care este foarte puternic şi am marcat un punct de importanţă istorică în derularea acestui parteneriat", a spus Hans Klemm.
Implementarea parteneriatului strategic, teme politice şi modificări ale unor acte normative au constituit agenda discuţiilor, spune şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.
"Am abordat chestiunile legate de palierul politic, cele legate de ce se întâmplă cu anumite modificări la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, cerute prin directivele europene, dar şi celelalte, care pot să creeze regrese în progresele României, ce facem în chestiunile legate de modificările care pot lua din puterile Agenţiei Naţionale pentru Integritate", a susținut Valeriu Zgonea.
Pe de altă parte, un subiect aparte al întrevederii l-a constituit inaugurarea scutului antirachetă de la Deveselu, context în care oficialul american a reafirmat că dispozitivul este unul defensiv şi nu reprezintă o ameninţare la adresa Rusiei.