USL "bate palma" cu PPDD la Neamţ
USL şi PPD au semnat un protocol de colaborare în judeţul Neamţ şi se "luptă" cu primarul PDL, Gheorghe Ştefan.
Articol de Luminiţa Apostolescu, 29 Martie 2013, 19:27
Liderii USL şi cei ai PPDD au parafat un protocol de colaborare în judeţul Neamţ, care prevede susţinerea proiectelor din consiliile locale şi cel judeţean dar şi viceprimarii din localităţi.
Un prim pas al protocolului s-a realizat vineri, când viceprimarul PDL al municipiului Piatra Neamţ a fost schimbat cu un viceprimar al PSD.
Primarul Gheorghe Ştefan a declarat imediat după şedinţa consiliului local că nu va acorda prerogative celor doi viceprimari de la PSD şi PPDD.
Reacţia noii coaliţii USL - PPDD a fost imediată iar liderii acesteia au declarat, într-o conferinţă de presă, că primarul municipiului Piatra Neamţ ar încălca legea administraţiei publice locale dacă ar delega aceste competenţe doar city-managerului.
"Eu cred că situaţia se va limpezi şi domnul primar va delega atribuţii celor doi viceprimari. Nu dorim un război politic dar dacă va fi cazul, îl vom duce", a declarat senatorul Eugen Ţapu Nazare, preşedinte al PNL Piatra Neamţ.
Liderii coaliţiei USL - PP-DD susţin că ar exista şi un "plan B" pe care, la insistenţa presei, l-au făcut public.
"Se poate vorbi şi de iniţierea unui referendum privind demiterea primarului, dacă va fi cazul şi va încălca legea. Dar nu cred şi nu vreau să se ajungă în acest punct", a declarat viceprimarul Monica Anton, preşedinte al PP-DD Piatra Neamţ.
La alegerile locale din 2012, PDL a candidat alături de PNŢCD şi UNPR sub sigla alianţei A.P.E.L.
După alegeri, A.P.E.L. a semnat un protocol de colaborare cu PPDD privind susţinerea reciprocă a candidaţilor pentru funcţia de viceprimari şi vicepreşedinte al consiliului judeţean.
Alianţa A.P.E.L. s-a destrămat, iar între PDL şi UNPR există un conflict politic deschis.
Totodată, şi între UNPR şi USL există disensiuni evidente.
PPDD a anulat protocolul de colaborare cu PDL şi a trecut de partea USL ceea ce complică şi mai mult lucrurile în consiliile locale şi cel judeţean şi îi face pe alegători să nu mai înţeleagă nimic.