USL acuză PDL că schimbă legile în interese electorale
Uniunea Social Liberală se opune proiectului de lege prin care PDL doreşte să elimine obligativitatea ca funcţionarii publici din posturi de conducere să îşi dea demisia din funcţie dacă vor să candideze în alegeri.
Articol de Simona Mihăescu, 04 Ianuarie 2012, 13:13
Într-un comunicat de presă, USL susţine că aceasta lege "este cu dedicaţie pentru clientela de partid, pentru funcţionarii numiţi pe criterii politice şi o acţiune prin care este politizată din nou administraţia publică".
În opinia opoziţiei , actuala putere încearcă să schimbe legile în funcţie de propriile interese politice şi electorale.
"După ce a politizat întreg aparatul administrativ, acum, coaliţia de guvernare doreşte să folosească în mod direct, fără niciun fel de jenă, instituţiile statului în confruntarea electorală", se scrie în document.
USL consideră că "prin acest proiect de lege, PDL doreşte să permită funcţionarilor publici numiţi politic în posturile de conducere să folosească instituţiile pe care le conduc în campania electorală. De asemenea, se doreşte subordonarea tuturor angajaţilor din instituţiile respective şi forţarea lor să-şi susţină în alegeri superiorul ierarhic, sub ameninţarea pierderii locului de muncă. În acest fel, funcţionarii publici devin agenţi electorali şi nu un corp de elită aflat în slujba cetăţeanului. Acest proiect de lege reprezintă un adevărat pericol pentru funcţionarii publici de carieră".
În comunicatul de presă se mai precizează că USL "respinge respinge orice tentativă de transformare a aparatul administrativ într-o sursă de venituri pentru clientela politică şi într-o resursă electorală pentru cei aflaţi temporar la guvernare".
USL salută decizia Italiei
În altă ordine de idei, USL şi-a exprimat satisfacţia faţă de decizia Italiei de a ridica restricţiile de pe piaţa muncii pentru cetăţenii români
USL consideră această decizie ca fiind absolut firească, dată fiind contribuţia substanţială adusă de muncitorii români în ultimii ani la dezvoltarea economiei italiene.
Pe de altă parte, USL atrage atenţia că în rândul statelor din Uniunea Europeană există şi alte state care au introdus restricţii pentru muncitorii români.
Ţări precum Austria, Belgia, Franţa, Germania, Irlanda, Luxemburg, Malta, Olanda, Spania şi Marea Britanie menţin restricţionat accesul cetăţenilor români pe piaţa muncii, se scrie în comunicatul de presă.
USL mai susţine că actuala coaliţie nu se preocupă de problemele cu care se confruntă cetăţenii români.
"Din păcate, lipsa de preocupare a actualei puteri pentru problemele curente ale cetăţenilor români se manifestă nu doar cu privire la cei care locuiesc în România, şi se confruntă cu politicile severe ale actualei guvernări, ci şi cu privire la cei din Diaspora, văzuţi doar ca votanţi siguri, sensibili la propaganda ieftină portocalie", se mai scrie în comunicatul remis presei.