Update Legea salarizării, în analiza Guvernului
Guvernul s-a reunit pentru a discuta amendamentele la Legea salarizării unitare pentru care îşi va asuma răspunderea în Parlament.
Articol de Luminiţa Apostolescu, 13 Decembrie 2010, 11:27
Miniştrii Cabinetului Boc au aprobat, luni, şase amendamente din cele 24 aduse de parlamentari la proiectul Legii salarizării unitare a bugetarilor.
Cinci dintre amendamente se referă la legea cadru, iar unul la legea de aplicare pentru 2011.
Executivul s-a reunit, luni, într-o sedinţă fulger, pentru a analiza amendamentele depuse de parlamentari la proiectul Legii – cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, precum şi la proiectul de lege privind salarizarea în anul 2011 a personalului plătit din fonduri publice.
Prin acest proiect de lege, Guvernul a decis că salariile de bază din sectorul public vor fi majorate anul viitor cu 15% raportat la nivelul din luna octombrie, iar salariul de bază minim brut pe ţară va creşte de la 600 lei la 670 lei.
PNL vrea salarii mai mari pentru medici
Viceliderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolăescu, a declarat, vineri, că formaţiunea sa a depus amendamente la Legea salarizării unitare a personalului bugetar.
El a precizat că unul dintre amendamente se referă la modificarea grilelor personalului medical, în sensul creşterii salariilor medicilor şi asistenţilor de la două la patru puncte procentuale pe grilă.
PSD nu a depus depus amendamente la Legea salarizării unitare pentru că o consideră neconstituţională, şi a anunţat că va iniţia o moţiune de cenzură după ce Guvernul îşi asumă răspunderea.
Guvernul îşi va asuma răspundereaîn Parlament, pe 14 decembrie, pe Legea-cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, precum şi pe cea privind salarizarea în 2011 a acestei categorii de personal.
Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.
Executivul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost adoptată.