UPDATE Deputaţii au decis: Cristian Rizea poate fi reţinut, nu şi arestat preventiv
Deputatul PSD Cristian Rizea poate fi reţinut dar nu poate fi arestat preventiv. politicaromaneasca.ro a transmis LIVE VIDEO votul din plenul Camerei Deputaţilor.
Articol de Politica Romaneasca, 09 Martie 2016, 09:12
UPDATE ora 15.00. Cererea DNA pentru încuviinţarea reţinerii a fost aprobată de plenul Camerei Deputaţilor cu 141 de voturi pentru şi 114 împotrivă, în timp ce asupra încuviinţării arestării preventive nu s-a întrunit numărul necesar de voturi pentru aprobarea solicitării procurorilor anticorupţie.
La cel de-al doilea vot, din cei 243 de deputaţi care şi-au înregistrat prezenţa, doar 120 au votat pentru, neîntrunindu-se astfel majoritatea necesară, precizează redactorul RRA.
UPDATE ora 14.00. Deputatul PSD Cristian Rizea poate fi reţinut.
Cererea DNA în acest sens a fost aprobată de plenul Camerei Deputaţilor cu 141 de voturi pentru şi 114 împotrivă.
Deputaţii urmează să se pronunţe, tot prin vot secret cu bile, şi asupra solicitării procurorilor anticorupţie de încuviinţare a arestării preventive.
UPDATE În jurul orei 13.00 a început votul privind cererea DNA de reţinete şi arestare a deputatului PSD, Cristian Rizea.
Votul este secret cu bile.
Deputaţii s-au reunut astăzi, în plen pentru a decide asupra reţinerii şi arestării lui Cristian Rizea.D
eputatul PSD este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.
Procurorii DNA susţin că deputatul PSD, Cristian Rizea ar fi primit 300.000 de euro de la un om de afaceri pentru a interveni în favoarea acestuia la RAAPPS și la primăria comunei Chiajna.
"La data de 2 decembrie 2009, potrivit unei înțelegeri anterioare, inculpatul Rizea Cristian a primit de la inculpatul Colțea Lucian, om de afaceri cu cetățenie americană, suma de 200.000 euro, iar la câteva zile, la data de 6 decembrie2009, a primit suma de 100.000 euro - în total 300.000 euro - pentru ca în schimb să intervină la nivelul a două autorități, Regia Autonomă – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) și primăria comunei Chiajna, astfel încât Colțea Lucian să beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat într-o zonă rezidențială din municipiul București, respectiv să obțină dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat în litigiu cu primăria comunei Chiajna”, se arată în comunicatul DNA.
Săptămana trecută parlamentarul a negat acuzaţiile atunci când a venit să-şi studieze dosarul.
El a spus că ar fi victima unor interese politice ca să se retragă din cursa pentru primăria sectorului 5 din Bucureşti.