UPDATE Bilanţul tragediei: 31 de morţi şi 150 de răniţi. Vezi starea pacienţilor
90 de persoane rănite în incendiul de la Clubul Colectiv se află internate în stare gravă şi critică.
Articol de Radio România, 02 Noiembrie 2015, 12:50
UPDATE Ora 17.00 O ştire de ultimă oră: un pacient rănit în incendiul de la clubul "Colectiv" care era internat la Spitalul de Arşi din capitală a decedat - transmite reporterul RRA Ramona Alexandrescu.
Astfel, bilanţul victimelor a ajuns la 31 de morţi.Este a treia zi de doliu naţional în România.
Bilanţul victimelor în urma tragediei din Clubul "Colectiv" a a ajuns la 31 de morţi şi aproape 150 de răniţi.
În jur de 90 de persoane sunt în stare gravă şi critică.
Spitalul de Arşi - pacienţi operaţi pe bandă rulantă
La Spitalul de Arşi sunt internaţi 28 de pacienţi, mulţi dintre ei au fost din nou operaţi de dimineaţă.
Toţi pacienţii care au fost operaţi în această dimineaţă au fost supuşi unor autogrefe.
Se foloseşte această metodă de substituenţi de piele pentru circa trei săptămâni, ca să fie scoasă arsura de pe piele, urmând apoi o serie de alte intervenţii chirugicale.
Există un pacient neidentificat. S-a interesat cineva de el, se pare că are un frate în străinătate, informează redactorul RRA, Ramona Alexandrescu.
Starea lui este una foarte gravă, are arsuri, carbonizări la nivelul mâinilor, este posibil ca medicii să îi amputeze membrele.
La Spitalul de Arşi sunt 20 de medici, dar şi 12 rezidenţi, foşti medici specialişti, sunt 40 de cadre superioare, este un efort imens, dar doctorii fac faţă cu brio, a spus doctorul Cristian Niţescu, directorul medical al Spitalului de Arşi.
Acesta a mai spus că cei zece pacienţi aflaţi la terapie intensivă sunt în stare gravă, patru sau cinci sunt în stare critică şi sunt în permanenţă monitorizaţi, dar putem să ne aşteptăm în orice moment la evenimente neplăcute.
14 pacienţi în stare critică la Floreasca
14 din cei 15 pacienţi internaţi în spitalul Floreasca rămân în stare critică, după cum a aflat reporterul nostru Alex Buzică de la medicul specialist în cadrul Departamentului Unităţii Primiri Urgenţe, Bogdan Dinu.
"Toţi pacienţii urmează un traseu bine stabilit, începând cu ora şapte din această dimineaţă au mers către sălile de operaţie, pe rând, unde li se toaletează plăgile; sunt intervenţii chirurgicale efectuate de echipe multidisciplinare; sunt transportaţi către computerul tomograf pentru o reevaluare imagistică şi, ulterior, sunt transportaţi înapoi în terapie intensivă", a spus Bogdan Dinu.