UNPR salută decizia preşedintelui Băsescu de la Bruxelles
Uniunea Naţională pentru Progresul României îşi manifestă disponibilitatea de a participa la o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu pe tema acordului de guvernanţă fiscală din interiorul Uniunii Europene.
Articol de Simona Mihăescu, 10 Decembrie 2011, 16:53
Într-un comunicat remis presei se susţine că România trebuie să ducă mai departe angajamentele asumate şi să continue pe drumul responsabilităţii economice şi politice.
"În actualul context economic european şi mondial, dialogul politic este absolut necesar şi constituie o premisă solidă pentru aplicarea imediată şi eficientă a măsurilor anticriză, atât la nivel naţional, cât şi la nivel comunitar", se scrie în comunicat.
UNPR saluză decizia preşedintelui Băsescu referitoare la angajamentele luate în numele României, la Summitul UE de la Bruxelles.
"Salutând iniţiativa preşedintelui Traian Băsescu, UNPR îşi exprimă convingerea că România trebuie să ducă mai departe angajamentele asumate şi să continue pe drumul responsabilităţii economice şi politice. Acordul de guvernanţă fiscală este un pas înainte făcut de liderii europeni, iar imperativul echilibrării bugetelor naţionale în interiorul Uniunii Europene reprezintă o soluţie câştigătoare pe termen lung. În acest context, identificarea şi efectuarea rapidă a tuturor paşilor care se impun reprezintă o obligaţie pe care UNPR, ca membru al Coaliţiei de guvernare, este gata să şi-o asume cu maximă responsabilitate'', se mai arată în comunicat.
UNPR s-a reunit sâmbătă, la Poiana Braşov, la întâlnirea regională
De precizat că liderii UNPR au participat, sâmbătă, la întâlnirea regională a Organizaţiilor UNPR din Regiunea dezvoltare VII Centru, care s-a desfăşurat la Braşov.
Această Regiune cuprinde organizaţiilor Uniunii din judeţele Braşov, Alba, Covasna,Harghita, Mureş şi Sibiu.
Discuţiile au vizat şi problema impozitării generale a pensiilor, despre care, preşedintele UNPR, Marian Sârbu a dat asigurări că UNPR va spune în continuare "nu" şi că formaţiunea sa va lupta pentru asigurarea unui standar minimal
"S-a pus şi se pune problema în societate a impozitării generale a pensiilor. UNPR a spus şi va spune în continuare 'nu', şi vreau să vă spun că ne vom lupta în continuare pentru acest standard minim social. Aproape un milion de oameni beneficiază acum de pensia minim garantată, jumătate în mediul rural, jumătate în mediul urban", a arătat Marian Sârbu.
Liderul UNPR a mai declarat că din punct de vedere economic, agricultura turismul şi industria sunt principalele domenii la care UNPR va apela atunci când va fi vorba de intervenţionism statal.
"Suntem împotriva privatizărilor cu orice preţ. S-au făcut suficiente greşeli în ceea ce priveşte privatizarea în ultimii 22 de ani. Măcar ceea ce este în proprietatea statului ar trebui privatizate mai eficient sau păstrate în proprietatea statului care poate fi un proprietar responsabil", a subliniat liderul UNPR şi a precizat că este împotriva privatizării CEC Bank şi Eximbank.
Sârbu consideră că cele două ar trebui să rămână în proprietatea statului şi ar putea să finanţeze o parte din economie sau o parte din ceea ce înseamnă export.
"De asemenea Compania Tarom care este un brand naţional trebuie să rămână în administrarea statului pentru că renunţarea cu atâta uşurinţă la branduri care ţin de identitatea naţională inclusiv în domeniul economic a fost o mare greşeală", a afirmat Marian Sârbu, la reuniunea de sâmbătă, de la Braşov.