UNPR, gata să participe la constituirea Guvernului
Preşedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, afirmă că Uniunea susţine actuala coaliţie de guvernare şi este gata să participe la constituirea unui nou Guvern.
Articol de Angela Bârgoan, 06 Februarie 2012, 16:33
Liderul UNPR, Cristian Diaconescu, a declarat, luni, după consultările de la Cotroceni, că Uniunea doreşte ca procedurile constituţionale pentru formarea noului Guvern să se deruleze cât mai repede, pentru că "instabilitatea politică ar dăuna foarte serios României".
”Am discutat necesitatea ca procedurile constituţionale, implicit parlamentare, privind constituirea noului Guvern şi elaborarea şi adoptarea programului de guvernare să se finalizeze cât se poate de rapid deoarece instabilitatea politică ar dăuna foarte serios României. Până acum, această stabilitate politică a reprezentat un element de credibilitate, recunoscut ca atare nu numai la nivel politic internaţional, dar şi pe pieţele financiare şi monetare internaţionale. Deci, ne dorim ca dincolo de eficienţa superioară a viitorului guvern, acesta să poată intra cât mai repede în activitate”, a afirmat liderul UNPR.
Cristian Diaconescu a refuzat să precizeze care a fost posibilul nume al viitorului premier discutat cu Traian Băsescu.
"Aşa cum v-am obişnuit, ştiţi că anumite elemente ale unei consultări cu preşedintele nu pot fi făcute publice. Îi revine preşedintelui obligaţia constituţională de a anunţa şi de a vă anunţa numele premierului desemnat", a spus Cristian Diaconescu.
Președintele de onoare al UNPR nu a precizat nici dacă acesta ar putea fi înregimentat politic sau independent.
Noul program de guvernare să cuprindă şi taxarea averilor mari şi foarte mari
Cristian Diaconescu a precizat că UNPR susţine actuala coaliţie guvernamentală, Uniunea fiind gata să participe la constituirea unui nou guvern şi a unui nou program de guvernare, care să cuprindă şi taxarea averilor mari şi foarte mari.
”În programul de guvernare, UNPR va insista pentru ca actul normativ privind taxarea averilor mari şi foarte mari să fie reprezentat, să fie bine subliniat. Este o măsură extrem de importantă într-o astfel de perioadă, care, în egală măsură, răspunde şi unei necesităţi sociale, dar şi reflectă un mod de abordare la nivelul statelor europene şi nu numai, corespunzător unei reacţii normale pe care clasa politică, mecanismele politice din toate statele, trebuie să o aibă faţă de situaţia economică şi nivelul de trai în ţările care se confruntă, ca şi noi, cu criza economică”, a declarat, la finalul discuțiilor, Cristian Diaconescu.
Preşedintele Traian Băsescu a invitat partidele şi grupurile parlamentare la consultări în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru, după demisia lui Emil Boc.