UNPR este şi va rămâne un partener serios în cadrul Coaliţiei de guvernare
UNPR se declară împotriva moţiunilor, dar şi a suspendării preşedintelui României
Articol de Petruţa Obrejan, 14 Septembrie 2010, 16:18
Uniunea Naţională pentru Progresul României nu va vota o moţiune de cenzură împotriva Guvernului şi nici nu va lua parte la tentative de suspendare a preşedintelui României a susţinut, marţi, preşedintele formaţiunii Marian Sârbu.
El a declarat că aceste acţiuni pot destabiliza politic o situaţie care, este oricum complicată din punct de vedere economic.
În opinia sa, jocurile politice şi acţiunile hazardate pot face mai mult rău României decât însăşi criza economică.
Marian Sârbu a precizat că ,, UNPR este şi va rămâne un partener serios în cadrul Coaliţiei de guvernare".
Declaraţia vine la numai o zi după ce vicepreşedintele UNPR, senatorul Liviu Câmpanu, declara că va propune în cadrul reuniunii Biroului Permanent Naţional al partidului, un proiect de restructrare a guvernului.
Liviu Câmpanu spunea, luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Botoşani, că actualul Executiv are multe ministere care consumă extrem de mulţi bani în raport cu posibilităţile bugetului de stat.
El a susţinut că nu este nevoie de,, un guvern cu mai mult de 8-10 ministere, care să ducă România şi înainte, nu numai să o ţină pe linia de plutire".
Impozitarea marilor averi putea aduce 9 miliarde de euro la bugetul de pensii.
În privinţa impozitării averilor mari şi foarte mari UNPR ar dori aplicarea ,, Legii solidarităţii'', începând de la 1 ianuarie 2011.
Marian Sârbu a precizat că prin adoptarea acestui proiect de lege se doreşte atragerea la buget a unor fonduri suplimentare.
Măsura discutată în coaliţie şi argumentată din punct de vedere economic, a obţinut deja avizul Ministerului de Finanţe şi cel al Ministerului Justiţiei, iar acum se află în circuitul parlamentar a mai spus Marian Sârbu.
Legea solidarităţii ar aduce, dacă va fi votată de parlamentari, în următorii trei ani, peste 9 miliarde de euro la bugetul de stat, bani care ar putea fi direcţionaţi către bugetul de pensii.
El s-a arătat suprins de ,, discreţia'' partidelor din opoziţie privind legea solidarităţii, afirmând că nici PSD, nici PNL nu si-au exprimat clar un punct de vedere clar în legătură cu această iniţiativă.
UNPR susţine păstrarea cuantumului pensiilor sub 1.000 de lei
Preşedintele UNPR crede că acest lucru se poate rezolva prin mărirea pensiilor cu exact acelaşi procent cu care ar urma să fie impozitate veniturile.
În acest fel, a mai spus Marian Sârbu, se respectă principiul impozitării generale, dar se va păstra şi cuantumul pensiilor de sub 1.000 de lei.
El a precizat că acest procedeu a fost utilizat şi atunci când s-au introdus contribuţii de asigurări de sănătate pentru pensionari.