Uniunea Social Liberală îşi desemnează candidaţii
PSD, PNL şi PC s-au întrunit, joi, în şedinţă comună pentru a definitiva lista candidaţilor USL pentru alegerile locale.
Articol de Amalia Bojescu, 01 Septembrie 2011, 13:37
Cele trei partide componente ale Uniunii Social Liberale trebuie să valideze candidaţii pentru alegerile de anul viitor, la primăriile reşedinţă de judeţ şi la Consiliile Judeţene.
Desemnarea candidaţilor a fost făcută în baza sondajelor interne efectuate de fiecare partid in parte, pentru a vedea care este cel mai bine plasat în preferinţele electoratului.
Împărţirea candidaţilor s-a făcut, potrivit protocolului USL pe principiul parităţii.
Astfel PSD va avea candidaţi în 21 de judeţe, iar Alianţa de Centru Dreapta , formată din PNL şi PC, în 20 de judeţe.
Negocierile rămân în continuare deschise la Bucureşti, unde sondajele interne pentru stabilirea candidaţilor la primăria generală şi primăriile de sector sunt abia la început.
Reprezentanţii partidelor din opoziţie mizează pe buna înţelegere în desemnarea candidaţilor, pe lăsarea deoparte a orgoliilor şi a intereselor personale.
Liderul social-democrat, Victor Ponta afirma săptămâna trecută, că indiferent de rezultatele sondajelor, PSD nu va cere o renegociere a protocolului, iar orice modificare se va face prin înţelegeri la nivel local.
Victor Ponta mai preciza că, deşi se doreşte un tandem la nivelul judeţelor, sunt şi situaţii în care ambii candidaţi vor fi de la acelaşi partid, dar echipa se va poate face cu celelalte funcţii politice.
Şi liberalii susţin că sondajul intern pentru desemnarea candidaţilor este unul orientativ, pentru a vedea care este situaţia opoziţiei în teritoriu, dar scopul este acela de a găsi personalităţile politice locale care pot aduce voturi Uiunii Social Liberale, afirma şi liberalul Dan Mihalache.
Uniunea Social-Liberală a fost înregistrată, joi, ca alianţă politică la Tribunalul Bucureşti
Cererea de înregistrare a USL a fost depusă la Tribunalul Bucureşti de la începutul lunii martie, dar a fost amânată la discutare de mai multe ori.
Decizia poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.