Uniunea Social Liberală între priorităţile din Parlament şi organizarea în teritoriu
Liderii Uniunii Social Liberale s-au reunit în şedinţă, luni, pentru a discuta despre proiectele pe care le vor susţine în Parlament, dar şi despre colaborarea dintre PSD, PNL şi PC în teritoriu.
Articol de Petruţa Obrejan, 14 Februarie 2011, 12:24
Agenda celei de a doua şedinţe a Uniunii Social Liberale este, potrivit preşedintelui PNL, Crin Antonescu, o "agendă de rutină" cu probleme aflate în atenţia Parlamentului, dar şi cu chestiuni legate de organizarea noii alinaţe în teritoriu, inclusiv dezvoltarea grupurilor de lucru constituite săptămâna trecută.
Întrebat dacă va fi elaborat un document "tip" pentru toate organizaţiile judeţene, Crin Antonescu, a afirmat că nu este necesar acest lucrau, atâta timp cât părţile au aceleaşi obiective.
"Eu sunt pentru debirocratizare şi dereglementare. Mi se pare că părţile, atâta vreme cât sunt animate de raţiune şi de bune intenţii, nu au nevoie de nişte formulare birocratice tip pe care să le gândim noi aici. E foarte clar, e o alianţă politică, ea are un cadru, care este foarte bine cunoscut, e public, îl cunosc şi colegii din teritoriu şi, ca atare, nu cred că trebuie să îi moşim noi foarte mult în această privinţă", a precizat liderul liberal.
Datoria publică a României creşte în fiecare lună, semnificativ
Copreşedintele USL, Victor Ponta, a declarat, la rândul său, că îşi va informa colegii din conducerea Uniunii despre faptul că, potrivit tuturor statisticilor, în fiecare lună României îi creşte datoria publică cu încă un miliard de euro.
"'Trebuie să le spune oamenilor, nu numai românilor, ci şi maghiarilor, că fiecare lună în care ţin Guvernul Boc înseamnă încă un miliard de euro datorie pentru noi toţi", a adăugat preşedintele PSD.
Normalizarea sistemului funcţionarilor ar putea rezolva şi situaţia din sistemul vamal
Întrebat dacă există firme pesediste care fac "legea" în preajma vămilor din România, potrivit recentelor acuzaţii democrat-liberale, Victor Ponta, a declarat că "atât domnul Flutur, cât şi domnul Blejnar, foarte curând, vor ajunge şi ei la DNA".
"Eu ştiu că în România, din decembrie 2004, deci, de acum şapte ani, de când domnul Băsescu este preşedinte al ţării, de când domnul Morar este şef la DNA, de când şefii vămilor şi ai finanţelor au fost numiţi, în special, de PD, după aceea PNL şi din nou PD-L, să spui că ce s-a întâmplat s-a întâmplat acum şapte ani şi de şapte ani nu s-a mai întâmplat nimic sau ce..?", a mai spus Victor Ponta.
Preşedintele PSD, crede că problema din vămi se va rezolva în momentul în care numirile politice făcute de PD-L nu sunt înlocuite cu alte numiri politice de la PSD şi PNL, prin revenirea la un sistem normal al funcţionarilor.
"Şi, da, eu cred, spre deosebire de cei de la putere, eu cred că monitorizarea externă este foarte corectă. În 2004, când noi am plecat de la putere, apropo de PSD, deci, acum şapte ani, aveam supraveghere şi consilieri britanici. Imediat după aceea au fost goniţi de acolo, ca să nu afle când se duc banii la PD", a explicat Victor Ponta.
La şedinţa Uniunii Social Democrate mai participă preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, secretarul general al PSD Liviu Dragnea şi liderul senatorilor social-democraţi, Ilie Sârbu, secretarul general al PNL, Radu Stroe, vicepreşedintele PNL Mihai Voicu şi purtătorul de cuvânt al conservatorilor, deputatul Bogdan Ciucă.