Un senator şi un procuror şef, cercetaţi de DNA. Află cine sunt
Un senator şi un procuror şef sunt cercetaţi într-un dosar privind activitatea infracţională a peste 100 de societăţi comerciale româneşti şi străine, în care prejudiciul este de peste 50 de milioane de euro.
Articol de Alexandru Lancuzov, 28 Octombrie 2013, 11:01
Procurorii DNA au percheziţionat două locuinţe ale acestui procuror, 50 de suspecţi, printre care şi oameni de afaceri şi angajaţi din Ministerul de Finanţe au fost puşi sub urmărire penală.
Senatorul Nicolae Bădălău s-a prezentat luni la DNA unde a fost citat în dosarul care vizează un prejudiciu de peste 50 de milioane de euro şi a declarat că nu ştie nimic despre acuzaţiile care i se aduc.
"Sunt în politică de 23 de ani. Am fost prefectul judeţului Giurgiu, am fost deputat şi, cu siguranţă, cunosc foarte multă lume", a spus el.
Întrebat dacă a avut probleme cu Fiscul şi dacă ştie de ce a fost chemat la DNA, senatorul a negat că ar fi avut astfel de probleme şi că nu ştie de ce a fost chemat la DNA.
"Nu, nu. Am fost invitat să vin şi am venit să dau explicaţii, ca orice cetăţean", a răspuns Bădălău.
Bădălău a mai spus că urmează să discute cu procurorii şi va oferi mai multe informaţii în legătură cu acest caz la plecarea de la DNA.
Nicolae Bădălău este senator social-democrat din Giurgiu .
Agenţia Naţională de Integritate a cerut, în octombrie 2009, anchetarea acestui senator sub suspiciunea de spălare de bani şi fals în declaraţii.
A fost achitat în ambele dosare senatorul Nicolae Bădălău; de asemenea, anul trecut, în 2012, şeful PSD Giurgiu a fost cercetat pentru un prejudiciu de 500 mii de euro.
Dosarul este tot de spălare de bani şi a fost plimbat de la Direcţia Naţională Anticorupţie la DIICOT şi înapoi.
Procurorul şef Angela Eugenia Nicolae, reţinută
În acelaşi caz, secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat percheziţia domiciliară şi a biroului, precum şi reţinerea şi arestarea preventivă a Angelei-Eugenia Nicolae - procuror-şef al Biroului de Relaţii Internaţionale şi Programe - altele decât PHARE din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, precizează într.un comunicat, Consiliul Superior al Magistraturii.
Direcţia Naţională Anticorupţie informează că a solicitat CSM autorizarea efectuării unor percheziţii domiciliare în cazul unui procuror cu funcţie de conducere din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - şef birou - în dosarul privind activitatea infracţională a peste 100 de societăţi comerciale româneşti şi străine, în care prejudiciul este de peste 50 de milioane de euro, informează redactorul RRA.
Procurorul în cauză este suspectat în legătură cu infracţiuni de trafic de influenţă în formă continuată în favoarea unor reprezentanţi ai societăţilor comerciale cercetate pentru evaziune fiscală.
Procuror general al României: Sunt mâhnit
Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat, luni, în legătură cu implicarea unui procuror cu funcţie de conducere din PÎCCJ în dosarul privind un prejudiciu de 50 de milioane euro, că este mâhnit şi că nu este o situaţie plăcută.
"Personal, ca şi conducător de instituţie, sunt mâhnit, nu este o situaţie plăcută, îmi pare foarte rău", a afirmat Niţu la plecarea de la CSM.