UDMR susţine că "ar fi un dezastru" cooptarea PP-DD la guvernare
UDMR nu este de acord cu intrarea PPDD la guvernare, declară liderul Uniunii, Helemen Hunor, care afirmă că PSD nu a solicitat acordul Uniunii în acest sens.
Articol de Politica Romaneasca, 10 Iunie 2014, 18:52
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor a mai afirmat, marţi, că, în opinia sa, cooptarea PP-DD la guvernare ar reprezenta un "dezastru" din punct de vedere al imaginii Cabinetului Ponta.
"Din punctul meu de vedere, nu. Dar aşa este punctul meu de vedere, fiindcă din punct de vedere al imaginii ar fi un dezastru şi nici nu este nevoie. Pe plan local, fiecare face fel de fel de înţelegeri, asta este altă discuţie, dar la nivel guvernamental în coaliţie eu am şi spus public că nu sunt de acord şi cred că ar fi o greşeală", a spus liderul UDMR.
Acesta a adăugat că premierul Victor Ponta cunoaşte punctul său de vedere.
În acelaşi timp, liderul social-democraţilor, premierul Victor Ponta, susţine că nu au demarat încă negocieri cu partidul lui Dan Diaconescu.
Preşedintele PSD, Victor Ponta, afirma după şedinţa coaliţiei la guvernare că subiectul PPDD nu a fost discutat la întâlnirea de marţi.
"Nu avem încă niciun fel de rezultat şi o să discutăm săptămâna vitoare, când avem un rezultat. Dacă vrem să schimbăm ceva în structura guvernului o vom discuta împreună. Chiar nu am pe tema asta, nu m-am văzut cu conducerea PPDD, ca să pot să vă spun ceva", a afirmat Ponta, citat de redactorul RRA.
Şi preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a făcut o declaraţie privind subiectul cooptării la guvernare a partidului lui Dan Diaconescu.
El a afirmat că o colaborare cu PP-DD nu este vitală pentru social-democraţi şi a adăugat că o asemenea colaborare ar fi necesară doar pentru continuarea unor proiecte locale.
În acelaşi timp, Dragnea a avertizat că negocierile cu PP-DD mai pot avea loc doar dacă formaţiunea înfiinţată de Dan Diaconescu nu va continua să gireze schimbarea viceprimarilor PSD, aşa cum s-a întâmplat recent la Braşov.
"Ne uităm cu atenţie la ce se întâmplă în judeţe, pentru că asta este principala motivaţie care ne determină să avem aceste discuţii. Dacă ce s-a întâmplat la Braşov continuă, probabil că nu mai avem subiect de discuţii.