UDMR lansează "Parteneriatul pentru viitorul maghiarimii"
Preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, a declarat la Consiliul Reprezentanţilor Unionali ai UDMR, că formaţiunea pe care o conduce s-a ghidat în permanenţă după interesele comunităţii maghiare, iar acest lucru va fi urmărit şi anul viitor.
Articol de Luminiţa Apostolescu, 17 Decembrie 2011, 14:04
UDMR va lansa anul viitor un pachet de măsuri legislative şi guvernamentale menite să vină în sprijinul familiilor şi al creşterii natalităţii.
În cadrul şedinţei Consiliului Reprezentanţilor Unionali care s-a desfăşurat la Sfântu Gheorghe, a fost prezentat proiectul "Parteneriat pentru viitorul maghiarimii".
Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că această iniţiativă vine pe fondul tendinţei de scădere a populaţiei României, demonstrată şi de rezultatele parţiale ale recensământului din acest an.
Pachetul de măsuri ce vor fi propuse se bazează pe practici similare utilizate cu succes în Uniunea Europeană, menite să stimuleze asumarea creşterii copiilor, încurajarea unei politici fiscale permisive şi dezvoltarea reţelelor existente de sprijin social pentru familiile cu copii , transmite corespondentul Radio România Actualităţi.
Interesul comunităţii maghiare, prioritatea UDMR
Liderul UDMR a afirmat că dezideratul Uniunii a fost interesul comunităţii maghiare şi că acesta a fost urmărit de formaţiunea pe care o conduce indiferent de partenerii cu care s-a aflat până acum la guvernare.
"Laitmotivul nostru este laitmotivul comunităţii maghiare din România", a declarat Kelemen Hunor, precizând că acest deziderat a fost urmărit de UDMR, indiferent de partenerii cu care s-a aflat până acum la guvernare.
În acest context a ţinut să menţioneze că UDMR nu şi-a trădat niciodată partenerii.
"Noi nu trădăm, iar ca cineva să se supere pe noi că nu am trădat este o prostie", a spus liderul UDMR, făcând trimitere directă la USL.
Kelemen Hunor a recunoscut că şi unii reprezentanţi ai PDL s-au supărat în ultima vreme pentru că Uniunea nu a fost de acord cu o serie de proiecte, cum ar fi regionalizarea în forma propusă de aceştia, modificarea Constituţiei sau votul prin corespondenţă.
"Dacă s-au supărat şi unii şi alţii înseamnă că suntem pe calea cea bună (...) noi am decis mereu în concordanţă cu interesele comunităţii maghiare. Nu suntem o organizaţie căreia i se poate impune şi dicta", a mai spus Kelemen Hunor, citat de Agerpres.
După ce a făcut un bilanţ al anului care se încheie, preşedintele UDMR a tras concluzia că Uniunea a avut rezultate pozitive şi a amintit ca exemplu, contribuţia avută la adoptarea Legii învăţământului, la Programul Kogălniceanu, menit să sprijine întreprinzătorii mici şi mijlocii, precum şi realizarea unor investiţii importante în zonele locuite de maghiari.
"Propunerea mea e ca în acest moment să planificăm anul 2012 astfel încât să mergem înainte pas cu pas, consolidându-se poziţiile şi am convingerea că şi în 2012 vom avea rezultate", a spus preşedintele UDMR, sâmbătă, la Sfântu Gheorghe.
De precizat că în deschiderea şedinţei CRU, care se desfăşoară sâmbătă la Sfântu Gheorghe, conducerea UDMR a decernat Premiile "Bradul de Argint" care se acordă în fiecare an unor personalităţi ale comunităţii maghiare care au avut o contribuţie importantă la "redobândirea pământului natal" şi la înfăptuirea programului Uniunii.
În 2011 au fost premiaţi 29 de oameni de cultură şi artă, cadre didactice, politicieni, sociologi, medici, preoţi şi ingineri din mai multe judeţe ale ţării.