Tudor Chiuariu: Incluparea mea în dosarul "Poşta" este o răzbunare
Fostul ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu şi fostul ministru al Comunicaţiilor, Zsolt Nagy sunt acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave.
Articol de Luminiţa Apostolescu, 15 Februarie 2011, 16:10
Deputatul liberal Tudor Chiuariu susţine că inculparea sa în dosarul "Poşta" este o răzbunare din partea procurorului Doru Ţuluş pentru că în urmă cu trei ani, pe când era ministrul justiţiei, a cerut revocarea acestuia din funcţie.
Cu o zi înainte de începerea procesului, Tudor Chiuariu îl acuză pe Doru Ţuluş de rea-credinţă în ceea ce priveşte modul în care s-a desfăşurat întreaga urmărire penală în cazul său.
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Livia Săplăcan, spune în replică că eventualul conflict juridic creat va fi soluţionat în instanţă.
"Etapa investigativă a procesului penal s-a finalizat. Domnul Tudor Chiuariu a fost trimis în judecată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru fapte prevăzute de Legea 78/2000 - este vorba de legea pentru prevenirea, descoperirea şi sancţiunea faptelor de corupţie - iar în faţa instanţei de judecată domnul Chiuariu are dreptul să îşi formuleze apărarea. Vreau să subliniez încă o dată că DNA evită orice fel de dialog în afara cadrului procesual cu persoane fie trimise în judecată, fie anchetate", a spus Livia Săplăcan.
În dosarul "Poşta", fostul ministru al Comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei, Zsolt Nagy, şi fostul ministru al Justiţiei, Tudor Alexandru Chiuariu, sunt acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial.
Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în perioada anilor 2005 - 2007, printr-un şir de acte nelegale, reprezentanţii Poştei ar fi contribuit la trecerea unui imobil din proprietatea publică a Statului Român în proprietatea privată a SC Imopost Developments SA, demers în care au fost implicaţi şi doi membri ai Guvernului, prin emiterea unui act normativ cu scopul de a "clarifica" situaţia juridică a terenului şi a favoriza astfel societatea.