Tinerii PSD "se autodenunţă" pentru implicarea în campania privind referendumul
Nicolae Bănicioiu susţine că este inacceptabil pentru un stat democratic să fie calificat drept infracţiune faptul că un politician îndeamnă oamenii să meargă la vot.
Articol de Radio România, 08 Septembrie 2012, 16:15
Reprezentanţii organizaţiei de tineret a PSD se autodenunţă pentru implicarea în campania electorală de la referendumul pentru demiterea preşedintelui, a anunţat liderul Tineretului Social Democrat, deputatul Nicolae Bănicioiu.
"Am fost printre oameni. Le-am solicitat acestora să voteze la referendum şi să voteze în favoarea demiterii lui Traian Băsescu. Şi da, le-am spus explicat oamenilor că, dacă nu se vor prezenta la referendum, vor rămâne cu Traian Băsescu în funcţia de preşedinte. Dacă aceasta este o infracţiune, atunci, alături de colegii mei din TSD, mă autodenunţ", a declarat Bănicioiu în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al TSD, care a avut loc sâmbătă la Buzău.
Bănicioiu spune că spune că este inacceptabil pentru un stat democratic să fie calificat drept infracţiune faptul că un politician îndeamnă oamenii să meargă la vot.
"Îndeamnă, şi nu instigă, cum în mod incorect s-a exprimat DNA. Votul este un drept legal, un instrument democratic de exprimare a opţiunilor politice. Dacă şi votul a ajuns să fie privit ca ceva reprobabil, care merită pedepsit sau evitat, atunci avem în mod cert o problemă cu democraţia în România", a adăugat Bănicioiu.
TSD va continua să îndemne cetăţenii să-şi exercite dreptul de a vota, indiferent de opţiunile pe care aceştia le au, se precizează într-un comunicat de presă.
Tinerii social democraţi se solidarizează cu secretarul general al PSD şi preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, Liviu Dragnea, care a fost pus sub învinuire de procurorii anticorupţie în dosarul privind fraudarea referendumului din 29 iulie.
Potrivit procurorilor anticorupţie, în calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea ar fi pus la punct un sistem naţional de influenţă prin care ar fi fraudat votul de la referendumul din 29 iulie folosind numeroase metode, printre care votul multiplu, turismul electoral, falsificarea de semnături.
Anchetatorii susţin că sistemul informatic a asigurat comunicarea de date, mesaje, ordine şi recomandări cu conţinut ilicit destinate coordonatorilor şi, sau membrilor secţiilor de votare şi a altor persoane pentru a mări artificial numărul de votanţi.
Potrivit DNA, există indicii temeinice că Liviu Dragnea, în calitatea pe care o deţine în partid, şi-a folosit influenţa şi autoritatea funcţiei pentru a obţine un folos nepatrimonial pentru partid, respectiv a unei prezenţe de minim 60% la votul de la referendumul din 29 iulie, care să garanteze validarea acestuia.