Tinerii populari europeni cer Uniunii Europene locuri de muncă
Tinerii populari europeni, reprezentanţi ai familiei politice de centru-dreapta, cer Uniunii Europene să-şi îmbunătăţească politicile pentru ocuparea forţei de muncă.
Articol de Bogdan Isopescu, 04 Octombrie 2013, 18:55
Ei au atras atenţia, în cadrul unui summit organizat, vineri, la Bucureşti, că şomajul în rândul tinerilor ar trebui să fie principala preocupare a strategiilor europene.
Tinerii populari europeni spun că guvernele de stânga nu au reuşit niciodată să aplice politici pe termen lung pentru reducerea şomajului.
Liderul Tineretului Popular European, Konstantinos Kyranakis, spune că în momentul de faţă partidele de centru-dreapta sunt cele care solicită dezbateri şi schimbarea politicilor comunitare pentru a reduce şomajul.
"Este timpul ca legiuitorii de la nivel naţional să treacă legile de care tinerii au nevoie pentru a fi create locuri de muncă. Astăzi, aici, noi creăm cea mai mare alianţă europeană în jurul acestei probleme", a declarat Konstantinos Kyranakis: .
Democrat-liberalii români spun că guvernul USL, un guvern de stânga nu are nicio politică publică pentru a creşte angajarea în rândul tinerilor.
Liderul PDL, Vasile Blaga afirmă că democrat-liberalii au depus deja în parlament o iniţiativă prin care companiile sunt încurajate să ofere burse în învăţământ pentru viitorii angajaţi.
"În România, acum, unul din patru tineri de până la 25 de ani nu are un loc de muncă. Ce face guvernarea socialistă ajunsă la putere? Sabotează învăţământul profesional reintrodus de PDL prin Legea educaţiei; adică acea măsură care a făcut din Germania o ţară cu un şomaj dintr-o cifră în rândul tinerilor, aflată acum pe podium în Europa", susţine Vasile Blaga.
Comisarul european pentru piaţă internă şi servicii, Michel Barnier, membru al Popularilor, afirma la acelaşi eveniment că Europa trebuie să se concentreze din nou asupra segmentului de producţie, cel care favorizează ulterior apariţia locurilor de muncă şi în servicii.
Dacă Uniunea Europeană nu va reuşi să se adapteze noilor condiţii economice globale, adăuga el, previziunile arată că niciuna din ţările continentului nu va mai face parte din marile puteri economice ale lumii până în 2050.