Timmermans: Am deplină încredere în proiectele autorităților române pentru închiderea MCV
Prim-vicepreşedintele Frans Timmermans a spus că are deplină încredere în planurile premierului Sorin Grindeanu şi ale ministrului de justiţie, Tudorel Toader, care să ducă la închiderea MCV.
Articol de Andrei Şerban, 20 Aprilie 2017, 16:33
Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a dat asigurari astăzi la Bucureşti că, o dată îndeplinite cele 12 recomandari din mecanismul de monitorizare pe justiţie, Bruxelles-ul nu va ezita să recunoască acest lucru.
El spune că, în acest moment, este convins că cele mai bune garanţii în lupta continuă împotriva corupţiei sunt românii înşişi.
Oficialul european a susţinut o conferinţă de presă comună cu premierul Sorin Grindeanu şi cu ministrul justiţiei, Tudorel Toader.
Premierul Sorin Grindeanu a reafirmat că doreşte să finalizeze Mecanismul de cooperare şi verificare în domeniul justiţiei înainte ca România să preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.
"Avem patru rapoarte consecutive pozitive. Îmi doresc ca la sfârşitul anului 2017 să avem un raport final pozitiv, care să pună bazele încheierii acestui mecanism. Vom continua progresele majore pe care le avem până acum câştigate în domeniul justiţiei şi nu vom face niciun pas înapoi în ceea ce înseamnă garantarea unui act de justiţie corect şi independent", a spus Sorin Grindeanu.
Prim-vicepreşedintele Frans Timmermans a spus că are deplină încredere în planurile premierului Sorin Grindeanu şi ale ministrului de justiţie, Tudorel Toader, care să ducă la închiderea MCV.
"Am încredere deplină în planurile sale şi în planul conceput şi în proiectele concepute de dl ministru Toader că vor pune România pe drumul corect şi just pentru a conchide procesualitatea MCV într-un viitor apropiat. Totul depinde de îndeplinirea recomandărilor pe care noi le-am făcut în raportul nostru. Acestea sunt recomandările noastre finale, nu le vom schimba". a spus Frans Timmermans.
Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a precizat că cele 12 recomandări ale Comisiei Europene au venit cu un set de explicaţii complementare, care vor ajuta autorităţile române să le înţeleagă exact şi să le pună în aplicare.