Tăriceanu: DNA intervine brutal în procesul electoral
Preşedintele Senatului susţine că în România avem de-a face cu o justiţie selectivă şi acuză DNA că intervine brutal în procesul electoral. CSM a sesizat Inspecţia Judiciară în legătură cu aceste declaraţii.
Articol de Radiojurnal, 17 Octombrie 2016, 13:35
Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a acuzat astăzi DNA că intervine brutal în procesul electoral prin faptul că solicită anchetarea demnitarilor înainte de alegeri.
Prezent la Conferinţa Asociaţiei Municipiilor din România, liderul camerei superioare a Parlamentului a apreciat că în România avem de-a face cu o justiţie selectivă.
Declaraţiile preşedintelui Senatului vin la o zi după ce el le-a cerut parlamentarilor să refuze să se pronunţe în privinţa cererilor DNA.
"Imaginea Parlamentului are de suferit în momentul de faţă, când Parlamentul a devenit o ţintă predilectă pentru DNA. Din păcate, în România, după cum vedem, se face justiţie selectivă. Procurorul şef al DNA vorbeşte de 9.000 de dosare ale unor înalţi demnitari. Prin urmare, înţelegem un lucru, că sunt numai demnitarii sunt vizaţi, în restul ţării totul merge perfect. Realitatea este cu totul alta. Vedem ce s-a întâmplat şi la alegerile locale, când DNA a intervenit brutal în procesul electoral şi face acest lucru şi acum", a spus Călin Popescu-Tăriceanu.
CSM sesizează Inspecţia Judiciară
Şeful Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară în cazul apelului către parlamentari al lui Călin Popescu-Tăriceanu.
Mircea Aron cere verificări pentru a se stabili dacă, prin afirmaţiile asumate instituţional de preşedintele Senatului şi dezbaterea mediatică ce a urmat, a fost adusă atingere independenţei Justiţiei în ansamblul său, transmite reporterul RRA, Mădălina Verman.
Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a făcut un apel către parlamentarii din ambele Camere să refuze a se mai pronunţa în vreun fel până la finalul legislaturii asupra cererilor venite de la DNA.
"Dacă dosarele respective au aşteptat atâţia ani, înseamnă că nu este nicio urgenţă şi ele pot să mai aştepte ca viitorul Parlament să se pronunţe", precizează Călin Popescu-Tăriceanu, într-un apel către parlamentari.