Tăriceanu: ALDE susţine promovarea în regim de urgenţă a Legii salarizării unice
Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susţine necesitatea ca legea salarizării unice să fie promovată în regim de urgenţă.
Articol de Mugur Mihăiţă, 29 Februarie 2016, 17:28
Liderul ALDE a adăugat azi, că ar fi o ocazie bună şi pentru majorarea salariului minim pe economie.
Călin Popescu Tăriceanu a explicat care sunt motivele pentru care, Legea salarizării unice trebuie promovată urgent.
"Este un angajament pe care guvernul anterior şi l-a luat. Şi anume de majorare a salariului minim. Nu avem niciun fel de garanţie că salariul minim va fi majorat aşa cum ne-am angajat, cu toate că actualul guvern a promis că va face o majorare la 1 mai anul acesta. Trebuie spus un lucru foarte clar. Legea salarizării unitare nu ar presupune cheltuieli nesustenabile în 2016, ci o eşalonare probabil pe patru sau cel puţin cinci ani", a arătat acesta.
Acesta a mai susţinut că premierul trebuie "să-i dea sarcină ministrului Muncii", să se grăbească cu această lege.
"Revin cu ideea pe care am subliniat-o nu o dată. România nu trebuie să fie o ţară care este competitivă numai prin nivelul scăzut de salarizare. (...) În acest fel nu vor fi stimulate investiţiile, ci va fi consumată numai forţa de muncă ieftină. De aceea fac încă o dată un apel la primul ministru, care să-i dea sarcină ministrului Muncii să se grăbească cu această propunere de lege a salarizării", a mai spus Călin Popescu-Tăriceanu.
"Este nevoie de a promova o lege a salarizării unice cât mai rapid, pentru că altfel, fiind un an electoral, vreau să ne ferim de tentaţia unor decizii populiste. În al doilea rând, rezultatele pentru evoluţia economică şi a încăsărilor la buget arată că există spaţiu pentru a se angaja România la o majorare a salariilor programată, eşalonată, nu o majorare bruscă", a mai arătat copreşedintele ALDE.
După cum transmite reporterul RRA, copreşedintele ALDE mai spune că România nu trebuie să rămână competitivă prin preţul scăzut al forţei de muncă, iar majorarea retribuţiei minime este necesară pentru evoluţia economică a ţării noastre.