Suspans pentru viitoarele "alianţe" pentru al doilea tur de scrutin
Niciunul dintre ceilalţi 12 competitori nu a anunţat, deocamdată, pe cine ar putea susţine la 16 noiembrie, însă fiecare a insistat pe importanţa propriului program electoral.
Articol de Politica Romaneasca, 03 Noiembrie 2014, 08:44
Candidatul PMP, Elena Udrea, a afirmat că va continua să lupte pentru ca formaţiunea pe care o conduce să devină principala forţă de centru-dreapta în 2016.
"Mă bucur că am reuşit să rămânem a treia structură în această competiţie, a treia structură politică, aşa cum am fost şi la europarlamentare", a afirmat Udrea.
Candidatul independent Călin Popescu-Tăriceanu a declarat că, după o consultare la nivelul structurilor de conducere ale PLR, va decide cum va îndemna electoratul să voteze în turul doi.
"Proiectul "România, a şaptea putere a Europei" nu este un proiect pe care să-l abandonez. România are nevoie de un astfel de proiect pentru a reuşi să se aşeze pe locul firesc pe care trebuie să-l aibă în Europa", a arătat Tăriceanu.
Candidatul independent Monica Macovei a subliniat că rezultatele obţinute la alegerile prezidenţiale din primul tur demonstrează că se poate concura corect, decent şi simplu.
Monica Macovei a criticat modul de organizare a alegerilor şi a susţinut că dacă toţi cei din străinătate ar fi putut să-şi exprime opţiunea, numărul voturilor în favoarea sa ar fi fost mai mare.
"Suntem mult mai mulţi decât cei care au mers astăzi la vot şi în timp o să arătăm că suntem o forţă uriaşă de schimbare", a susţinut Macovei.
Candidatul UDMR la funcţia de preşedinte al României, Kelemen Hunor, a precizat că urmează ani foarte importanţi în ceea ce priveşte soarta României şi poziţionarea noastră în regiune şi în Uniunea Europeană.
Potrivit datelor oficiale prezentate la ora 5.00 şi care reflectă numărătoarea voturilor până la ora 3.00, procentele candidaţilor sunt următoarele:
►Candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a obţinut 39,57%
►ACL, Klaus Iohannis, 30,19%,
►candidatul independent Călin Popescu-Tăriceanu, 5,83%,
►Elena Udrea (PMP) cu 5,17%,
►Monica Macovei - independent cu 4,65%,►
►Kelemen Hunor (UDMR) - 3,87%.
Potrivit BEC, pe următoarele locuri se află Dan Diaconescu (PP-DD) - 3,84%, Corneliu Vadim Tudor (PRM) - 3,71%, Teodor Meleşcanu - independent 1,17%, Szilagyi Zsolt (PPMT) - 0,63%, Gheorghe Funar - independent 0,48%, William Brînză (Partidul Ecologist Român) - 0,45%, Constantin Rotaru (Partidul Alianţa Socialistă) - 0,29% şi Mirel Mircea Amariţei (Prodemo) - 0,08%.