Strategia de securitate națională "va ţine cont de contextul european"
Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat o nouă Strategie de Securitate Naţională după cele din 2008 şi 2012, adaptată la noul context geopolitic şi actualele provocări.
Articol de Radio România, 10 Iunie 2015, 15:45
Strategia de Securitate Naţională, aprobată de CSAT va ţine cont cel mai mult, foarte probabil, de contextul european, au observat astăzi invitaţii emisiunii "Probleme la Zi" de la Radio România Actualităţi.
Proiectul vine să completeze alte documente de specialitate unele dintre ele deja adoptate, altele aflate în Parlament pentru a fi supuse votului.
Foarte important este, însă, ca strategia să obţină votul Parlamentului, întrucât de conţinutul şi prevederile sale depind multe alte strategii sectoriale, a explicat, în aceeaşi emisiune, generalul locotenent în rezervă Alexandru Grumaz.
"Ea este urmată de documentele de Carte Albă elaborată de Ministerul Apărării Naţionale, prezentată Parlamentului spre aprobare. De asemenea, strategia militară, care este elaborată de Statul-Major General şi un alt document extrem de important este Directiva de planificare a apărării, care stabileşte programele majore şi corelează aceste programe majore de înzestrare cu resursele. Stategia Naţională de Apărare este importantă, pentru că de aici se construiesc strategiile sectoriale", a spus Alexandru Grumaz.
Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat o nouă Strategie de Securitate Naţională după cele din 2008 şi 2012, adaptată la noul context geopolitic şi actualele provocări.
Preşedintele Klaus Iohannis spunea ieri că acest document este "integrator", cu oferă viziune şi direcţie în materie de securitate naţională.
AUDIO Probleme la zi, la RRA. Realizator: Radu Dobrițoiu