Sorin Fodoreanu propune modificarea structurii Guvernului
Senatorul PDL de Suceava, Sorin Fodoreanu, a depus la Parlament o propunere legislativă de modificare a Legii de organizare şi funcţionare a Guvernului.
Articol de Alina Dobrinescu, 12 Ianuarie 2012, 17:41
Fodoreanu a declarat, miercuri, că această propunere legislativă de modificare a Legii de organizare şi funcţionare a Guvernului reprezintă un punct de vedere personal, care nu a fost discutat în PDL şi care presupune o altă strategie de comunicare între ministere, bazată pe ministere de linie.
"Este o gândire pentru o guvernare mai comunicativă, mai apropiată de ceea ce trebuie să fie într-un guvern. E o gândire şi o provocare pentru dezbatere", a spus senatorul PDL.
El a subliniat că, dacă legea va fi adoptată, aceasta se va aplica de la formarea noului guvern.
"Practic, propunerea legislativă modifică actuala lege de organizare şi funcţionare, la o altă strategie de comunicare între ministere, bazată pe ministere de linie", a spus senatorul.
El a precizat că a iniţiat această propunere legislativă pentru a încheia mandatul său de senator în forţă, amintind că a mai avut propuneri care au fost adoptate, exemplificând cu Legea parteneriatului public privat.
"Vreau să-mi închei mandatul în forţă. Nu voi mai candida", a spus Fodoreanu, potrivit Mediafax.
Senatorul PDL Sorin Fodoreanu a depus la Parlament o propunere legislativă de modificare a Legii de organizare şi funcţionare a Guvernului, pentru care solicită dezbaterea în regim de urgenţă.
Proiectul propune o nouă structură a Guvernului, din care dispare funcţia de viceprim-ministru, dar în care apar patru posturi de miniştri de stat. Funcţiile de ministru de stat ar urma să revină deţinătorilor portofoliilor Dezvoltării Naţionale, Strategiei şi Prognozei Economiei Naţionale, Administraţiei şi Internelor, precum şi şefului Secretariatului General al Guvernului.
Faţă de actuala structură a Cabinetului, dispare portofoliul Dezvoltării Regionale şi Turismului, apărând în schimb cel al Dezvoltării Naţionale, precum şi Ministerul Sportului, Turismului şi Tineretului.
De asemenea, actualul Minister al Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri devine Ministerul Strategiei şi Prognozei Economice Naţionale, MAE devine Ministerul Afacerilor Externe şi Cooperării Economice Internaţionale, iar Ministerul Finanţelor Publice ar urma să se numească Ministerul Finanţelor Publice şi Urmăririi Execuţiei Bugetare.