Situaţia de la Oltchim rămâne tensionată
În aşteptarea anunţării câştigătorului privatizării OLTCHIM, salariaţii se tem pentru locurile de muncă.
Articol de Ana Maria Cârstea, 21 Septembrie 2012, 14:45
Angajaţii de la Oltchim se tem că firmele care s-au înscris în cursa pentru privatizare nu pot să salveze combinatul.
Situaţia incertă a acestuia îi îngrijorează, pentru că sunt restanţe la plata salariilor începând din luna iulie, deşi ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Pop, a dat asigurări că până pe 25 septembrie vor fi plătite restanţele pentru iulie.
Oamenii sunt îngrijoraţi şi pentru că ajutoarele sociale promise de guvern vor fi acordate doar celor care au venituri sub nivelul mediu brut pe economie şi ei sunt hotărâţi să reia protestele de luni.
Situaţia este din ce în ce mai tensionată, pentru că s-a tot amânat acel moment al anunţării câştigătorului licitaţiei pentru privatizarea Oltchim.
Oamenii aşteaptă pe secţii, acolo unde le-au fost montate televizoare, pentru a afla cât mai rapid răspunsul de la Ministerul Economiei.
Nu a ieşit nimeni în faţa platformei; cu toţii au rămas să aştepte cu sufletul la gură răspunsul de la Ministerul Economiei.
Totodată, salariaţii Oltchim susţin că nu se arată încrezători în nici unul dintre cei înscrişi pentru licitaţia de privatizare de astăzi.
Aceştia sunt de părere că nimeni nu are suficient potenţial financiar pentru salvarea combinatului din Râmnicu Vâlcea.
Mai mult, nemulţumiţi de anchetele sociale demarate de Ministrul Muncii în rândul lor, angajaţii Oltchim precizează că în proporţie de 90%, luni vom asista la noi proteste.
Totodată, salariaţii susţin că neplata lefurilor rămâne un alt motiv pentru care săptămâna viitoare vor ieşi mai mult ca sigur în faţa pavilionului combinatului din Râmnicu Vâlcea.