Sesiune extraordinară a Parlamentului, pe 23 şi 24 ianuarie
Birourile Permanente din Senat şi Camera Deputaţilor au decis, miercuri, că Parlamentul se va reuni pe 23 şi 24 ianuarie în sesiune extraordinară.
Articol de Iulia Gherman, 18 Ianuarie 2012, 18:24
În prima zi a sesiunii extraordinare a Parlamentului sunt prevăzute dezbateri privind situaţia politică actuală din România, iar marţi, 24 ianuarie, va avea loc o şedinţă solemnă dedicată Zilei Unirii Principatelor Române.
Sesiunea extraordinară a fost solicitată de opoziţie care a cerut două zile de dezbateri pe marginea situaţiei politice şi a protestelor de stradă din ultimele zile.
În urma votului, a ieşit câştigătoare varianta puterii, potrivit căreia va fi o singură zi de discuţie pe tema protestelor din ultima perioadă.
"Discuţia a fost destul de amplă şi cred că, până la urmă, concluzia acestor dezbateri şi a votului dat în final cu o acceptare, să spunem, la unison, a fost aceea ca sesiunea să se desfăşoare în 23-24; în 23, de la ora 13:00, să aibe loc dezbaterea privind starea naţiunii. Premierul va avea un punct de vedere, după care, sigur, vor fi dezbateri", a declarat senatorul PDL, Petru Filip.
Senatorul PNL, Puiu Haşotti, susţine că o singură zi pentru analizarea situaţiei politice din România nu este suficientă. Prin urmare, va fi o dezbatere superficială a acestei teme.
"Totul este într-un derizoriu permanent şi, din păcate, cred că situaţia politică şi situaţia din stradă se va înrăutăţi pentru că nici măcar în al 12-lea ceas PDL şi acoliţii nu înţeleg că în România este o situaţie tensionată care trebuie discutată serios şi nu cu o altă şedinţă omagială care să deturneze, eventual, o dezbatere despre motivele pentru care cetăţenii României protestează", a declarat la rândul său, senatorul PNL, Puiu Haşotti.
Subiectul sesiunii extraordinare a Parlamentului a fost singura tema asupra căreia, miercuri, puterea şi opoziţia au convenit în timpul consultărilor pe care le-au avut.
Cererile PNL şi PSD de demisie a Guvernului şi alegeri anticipate nu au primit un răspuns, puterea susţinând că stabilitatea este importantă pentru ţară în condiţii de criză.