Senatorul Mircea Diaconu, în stare de incompatibilitate
Curtea de Apel Bucureşti a decis că senatorul PNL, Mircea Diaconu, este incompatibil cu funcţia de director de teatru.
Articol de Luminiţa Apostolescu, 19 Septembrie 2011, 13:03
Senatorul Mircea Diaconu a declarat că va contesta decizia Curţii de Apel Bucureşti potrivit căreia este incompatibil cu funcţia de director de teatru.
Mircea Diaconu a refuzat să facă alte comentarii, precizând că până în acest moment nu i-a fost comunicată decizia instanţei, informează Mediafax.
Senatorul Mircea Diaconu este incompatibil cu funcţia de director de teatru, potrivit deciziei Curţii de Apel Bucureşti, care i-a respins contestaţia în cazul deciziei Agenţiei Naţionale de Integritate.
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a respins ca nefondată, în 16 septembrie, contestaţia lui Mircea Diaconu în cazul deciziei din 27 ianuarie prin care Agenţia Naţională din Integritate a constatat starea de incompatibilitate în care se află din decembrie 2008, în condiţiile în care, pe lângă calitatea de parlamentar, acesta ocupă şi funcţia de director-manager al Teatrului "C.I. Nottara" din Capitală.
Decizia Curţii de Apel Bucureşti poate fi contestată la instanţa supremă.
Agenţia Naţională de Integritate s-a sesizat din oficiu, pe 15 noiembrie 2010, în urma publicării unui material de presă cu privire la posibila nerespectare de către Mircea Diaconu a regimului juridic al incompatibilităţilor.
Potrivit ANI, Mircea Diaconu este senator din 19 decembrie 2008, iar de atunci a fost simultan şi director-manager al Teatrului "C.I. Nottara".
Mircea Diaconu a declarat la momentul respectiv că are o decizie a Senatului potrivit căreia activitatea sa artistică "şi nu comercială" nu este incompatibilă cu funcţia de senator.
ANI continuă "vânătoarea" de parlamentari incompatibili
Agenţia Naţională de Integritate a cerut Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să cerceteze un posibil conflict de interese în cazul a 5 deputaţi : Oana Niculescu Mizil şi Sonia-Maria Drăghici (PSD), Mihai Radan (minorităţi), Stelică Iacob Strugaru (PDL) şi András Levente Mate (UDMR), care şi-au angajat mama, soţia sau copiii la birourile parlamentare.
Legea interzice angajarea rudelor până la gradul 2, inclusiv, pentru că încalcă măsurile pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.