Senatorii votează miercuri noua cerere a DNA în cazul Vâlcov
Cea dea doua cerere de reţinere şi arestare preventivă trimisă de DNA prin Ministerul Jusiţiei către Senat, în cazul lui Darius Vâlcov, a fost trimisă de Biroul Permanent către Comisia Juridică.
Articol de Politica Romaneasca, 30 Martie 2015, 15:02
Vicepreşedintele Senatului, Cristian Dumitrescu, a anunţat azi, că senatorii din Comisia juridică urmează să studieze, marţi, dosarul şi să îl audieze pe Darius Vâlcov în aşa fel încât, miercuri în plen senatorii să dezbată şi să voteze cererea procurorilor.
"Am primit o scrisoare din partea domnului Robert Cazanciuc prin care transmite cererea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de încuviinţare a efectuării în continuare a urmăririi penale, reţinerii şi arestării preventive a domnului senator Darius Vâlcov. A fost transmisă această cerere la Comisia juridică şi s-a propus, şi dacă vom avea raportul, să dezbatem şi să supunem votului cererea miercuri, la începutul zilei, în aşa fel încât să se poată parcurge tot ciclul dezbaterii", a explicat Cristian Dumiterscu la finalul şedinţei Biroului Permanent al Senatului de luni.
Votul în plen va fi secret cu bile, iar Comisia Juridică urmează să hotărească care dintre legile în vigoare care se referă la reţinerea demnitarilor va fi aplicată la votul de miercuri.
Reamintim că Directia Nationala Anticoruptie a extins cercetarile in cazul lui Darius Valcov.
Potrivit procurorilor, acesta ar fi depozitat mită de 90 de mii de dolari, 1,3 mil. lei, trei kilograme de aur si tablouri.
Pe 26 martie, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au hotărât că fostul ministru de finanţe, Darius Vâlcov, poate fi arestat la domiciliu.
Amintim că pe 13 martie, DNA a cerut urmărirea penală a lui Darius Vâlcov.
În comunicatul remis la aceea dată, procurorii DNA precizează, că între 2010 şi 2013, când era primar al municipiului Slatina, Darius Vâlcov a primit aproximativ două milioane de euro prin intermediul mai multor companii pentru a sprijini o anumită firmă să câştige mai multe licitaţii de lucrări pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă în Slatina, Scorniceşti, Piatra Olt şi Drăgăneşti.
Potrivit procurorilor, sumele reprezentau 20% din valoarea lucrărilor, iar pentru a ascunde provenienţa şi destinaţia reală a banilor, mai multe persoane care sunt şi ele cercetate au creat un circuit de documente financiar-contabile fictive.