Senatorii vor sancţionarea colegilor cu manifestări agresive
Senatorii vor să modifice, şi ei, regulamentul, după modelul colegilor de la Camera Deputaţilor, care au adoptat deja măsuri mai dure pentru parlamentarii cu un comportament agresiv.
Articol de Alina Bordeiaşu, 13 Februarie 2022, 20:59
Senatorii iau în calcul sancţionarea colegilor cu manifestări agresive în timpul şedinţelor de plen sau ale comisiilor de specialitate.
Deputaţii au acţionat deja în acest sens.
Totodată, există mai multe proiecte de lege care aşteaptă, săptămâna care vine, votul decizional în cele două camere ale Parlamentului.
Senatorii vor să modifice, şi ei, regulamentul, după modelul colegilor de la Camera Deputaţilor, care au adoptat deja măsuri mai dure pentru parlamentarii cu un comportament agresiv.
Preşedintele Senatului, liderul PNL, Florin Cîţu:Până la urmă, am permis atunci când USR şi AUR l-au agresat pe Florin Roman şi am trecut peste acel eveniment, nu s-a întâmplat nimic. Trebuie să propunem măsuri foarte, foarte dure, ne uităm care sunt acestea şi ce putem să facem. Când îi laşi liberi, aşa, pe astfel de oameni, ei vor fi din ce în ce mai agresivi. Vom avea mai multe variante.
Deputaţii USR vor ca ministrul energiei, Virgil Popescu, să vină, din nou, în Parlament pentru a prezenta soluţiile la criza în facturilor din energie.
Deputata Cristina Prună spunea că discuţiile de la moţiunea simplă au fost umbrite de dezbaterile aprinse pe marginea modificării Regulamentului Camerei Deputaţilor.
Cristina Prună: Preţurile la energie şi gaze naturale nu se vor calma şi, de aceea, Virgil Popescu trebuie să vină în Parlament şi să dea explicaţii pentru a vedea care sunt soluţiile pentru această criză pe termen scurt, dar şi pe termen mediu şi lung, să avem investiţii şi să putem să reclădim acest sector energetic.
Tot la Camera Deputaţilor se aşteaptă un vot pe Legea Romexpo, prin care Camera de Comerţ şi Industrie a României obţine, cu titlu gratuit din partea statului, terenurile pe care îşi desfăşoară activitatea şi care nu sunt revendicate.
De asemenea, partidele din coaliţia de guvernare trebuie să cadă de acord asupra Legii offshore, care blochează demararea unor importante proiecte energetice în Marea Neagră.