Semnături pentru demiterea Robertei Anastase
PNL Cluj strânge semnături pentru demiterea președintelui Camerei Deputaților, Roberta Anastase, anunță deputatul liberal Horia Uioreanu.
Articol de Luminiţa Apostolescu, 28 Noiembrie 2010, 13:53
PNL Cluj a strâns peste 3.600 de semnături pentru demiterea Robertei Anastase şi a trimis 100.000 de scrisori clujenilor, în care preşedintele Camerei Deputaţilor este acuzat de furt la votul de la Legea pensiilor.
Deputatul PNL Horea Uioreanu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că liberalii clujeni au încheiat acţiunile de pichetare a sediului PDL Cluj, prin care au vrut să îi sensibilizeze pe locuitorii municipiului Cluj-Napoca în legătură cu acţiunile "ilegale" ale Robertei Anastase.
"Am strâns un număr de 3.652 de semnături în judeţul Cluj, pe tabele, pentru demiterea Robertei Anastase, iar pe site-ul meu am primit 785 de semnături pe petiţia on-line lansată împotriva preşedintelui Camerei Deputaţilor. Am distribuit clujenilor, împreună cu senatorul Marius Nicoară, 100.000 de scrisori, în care arătam că s-au furat voturi la dezbaterea Legii pensiilor, de către Roberta Anastase. Avem de-a face cu un hoţ pus de PDL în fruntea Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, şi cerem demiterea acesteia", a spus Uioreanu, citat de Mediafax.
Aproximativ 20 de liberali, printre care deputatul Horea Uioreanu şi senatorul Marius Nicoară, au pichetat, duminică, sediul PDL Cluj, în ultima acţiune a campaniei începute în 15 noiembrie şi îndreptate împotriva preşedintelui Camerei Deputaţilor. Ei au avut pancarte portocalii pe care scria "80 nu este egal cu 170".
"Pichetarea PDL Cluj a avut rolul de a sensibiliza opinia publică privind furtul de la Legea pensiilor săvârşit pe faţă de Roberta Anastase. Am cerut demiterea acesteia, dar şi ca, până la definitivarea anchetei Parchetului, Roberta Anastase să nu mai prezideze lucrările Camerei Deputaţilor", a precizat Horea Uioreanu.
Opoziţia boicotează lucrările Camerei Deputaţilor de peste două luni, respectiv de la votul pentru adoptarea Legii pensiilor, pentru care o acuză pe Roberta Anastase de fraudă.
Deşi, la începutul lunii noiembrie, liderii grupurilor parlamentare au avut o întâlnire cu Roberta Anastase, convenind respectarea unor principii în activitatea parlamentară şi modificarea Regulamentului Camerei, după câteva zile opoziţia a refuzat să mai negocieze cu preşedintele acestui for legislativ, condiţionând participarea la lucrări de demisia lui Anastase.
Nici apelul la acceptarea unui moratoriu pentru 30-45 de zile, făcut de către preşedintele Traian Băsescu în Parlament, nu a dus la deblocarea activităţii Camerei Deputaţilor.