Se relaxează restricțiile în București
În Capitală s-au înregistrat mai puţine îmbolnăviri, astfel că anumite restricţii se relaxează.
Articol de Radiojurnal, 27 Aprilie 2021, 10:10
Autorităţile au raportat ieri 1.256 de noi cazuri de coronavirus, din aproximativ 12.000 de teste.
Au fost anunţate şi 117 decese, iar la terapie intensivă sunt peste 1.300 de pacienţi.
În Bucureşti s-au înregistrat mai puţine îmbolnăviri, astfel că anumite restricţii se relaxează.
Magazinele vor rămâne deschise până mai târziu, iar deplasările vor fi permise până la ora 22:00 în fiecare zi.
Alin Stoica, prefectul capitalei: Decizia de a permite operatorilor economici să desfăşoare programul cu publicul în toate zilele săptămânii, între orele 5:00 şi 21:00 şi de ne permite nouă să ne deplasăm în afara domiciliilor în perioada 5:00-22:00 în fiecare zi a săptămânii. De asemenea, nu mai există interdicţia aplicată sălilor de sport, fitness de a funcţiona. Restul măsurilor rămân în continuare în vigoare, cel puţin până la momentul la care incidenţa va scădea sub 3 la mie.
Autorităţile locale vor avea tot sprijinul Guvernului
Campania de vaccinare a continuat, peste 80.000 de persoane fiind imunizate în ultimele 24 de ore.
Pentru impulsionarea acestui proces, autorităţile locale vor avea tot sprijinul guvernului, indiferent dacă este vorba de deschiderea de centre drive-through sau de maratoane ale vaccinării, a declarat ieri primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, după discuţii pe această temă la Palatul Victoria.
El a precizat că unul dintre mesajele premierului Florin Cîţu a fost pentru redeschiderea economiei, acesta fiind direct interesat de investiţii, de păstrarea locurilor de muncă, însă în condiţii de siguranţă sanitară.
Unele dintre propuneri vizează reluarea mai rapidă a activităţilor economice pentru aceste localităţi, unde nivelul de vaccinare este mai mare.
Emil Boc: Domnul primar de la Oradea a înaintat o propunere spre analiza guvernului, ca acele colectivităţi - judeţe, oraşe - care reuşesc să aibă un grad mai mare de vaccinare, ambele doze, şi acele oraşe sau comunităţi care au deja un procent mai mare, de 50%, 60%, de imunizare să poată redeschide mai repede diverse activităţi. Premierul a fost deschis, a spus că analizează, dar şi pe noi ne-ar ajuta această propunere a colegului nostru pentru a încuraja şi mai mult toţi actorii locali: de la Horeca până la evenimente pentru redeschiderea mai rapidă a economiei.
Corbeanca, Bragadiru, Ciorogârla şi Măgurele au ieşit din carantină
Localităţile Corbeanca, Bragadiru, Ciorogârla şi Măgurele au ieşit din carantină de luni, de la ora 22:00, informează Prefectura Ilfov.
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat, luni, o hotărâre privind încetarea măsurii de carantină zonală pentru comuna Corbeanca.
Totodată, în urma evaluării analizelor de risc ale comunităţilor din localităţile Bragadiru, Ciorogârla şi Măgurele, înaintate de către DSP Ilfov Institutului Naţional de Sănătate Publică - Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare a instituirii/ridicării carantinei zonale existente la nivelul INSP-CNSCBT, a fost avizată măsura de ridicare a carantinei pentru Bragadiru, Ciorogârla şi Măgurele.
Incidenţa COVID-19 la mia de locuitori este luni de 4,68 în Corbeanca; 3,75 - în Bragadiru; 3,86 - în Ciorogârla şi 3,37 - în Măgurele.
Ciorogârla, Corbeanca şi Măgurele au intrat în carantină pe 22 martie pentru o perioadă de 14 zile.
Măsura a fost prelungită din 5 aprilie cu două săptămâni şi din 19 aprilie cu şapte zile.
Bragadiru a intrat în carantină pe 15 martie pentru 14 zile.
Măsura a fost prelungită din 29 martie pentru două săptămâni şi din 12 aprilie pentru alte 14 zile.