Scenarii pentru funcţionarea restaurantelor la capacitate maximă
Premierul Florin Cîțu și reprezentanţii Horeca au discutat variantele privind funcţionarea restaurantelor la capacitate maximă.
Articol de Petruţa Obrejan, 07 Aprilie 2021, 09:05
Sunt luate în calcul mai multe variante pentru funcţionarea restaurantelor la capacitate maximă, variante precum: vaccinarea, testarea clienţilor, dar şi respectarea măsurilor de protecţie sanitară în incinta acestora.
Sunt scenariile luate ieri în discuţie de premierul Florin Cîţu la întrevederea avută cu reprezentanţii Organizaţiei patronale a hotelurilor şi restaurantelor din România, Horeca.
Operatorii din industria ospitalităţii iau în calcul suportarea costului testelor rapide anti-COVID, a declarat reprezentantul Hora, Dragoş Petrescu.
El a explicat odată că s-a luat în discuţie inclusiv facilitarea accesului la vaccinare a angajaţilor din industria Horeca, astfel încât clienţii să se simtă în siguranţă.
Dragoş Petrescu: Pe lângă vaccinare, luăm în considerare testarea, testarea de către operator pe costurile operatorilor. Deci nu discutăm aici un potenţial cost pentru cetăţenii României, însă toate aceste reguli care ar putea ajuta redeschiderea ospitalităţii la data de 1 iunie vor fi decise în comitetul interministerial.
Legat de decizia Uniunii Europene de adoptare a certificatului verde, Călin Ilie, preşedintele Federaţiei Industriei hoteliere din România, spunea că şi ţara noastră îşi va asuma acest certificat digital, dar numai în ceea ce priveşte deplasările internaţionale.
Amintim că premierul Florin Cîţu a anunţat că guvernul intenţionează să deschidă de la 1 iunie numeroase sectoare economice afectate de pandemie şi să relaxeze unele restricţii.
Un comitet interministerial va elabora un plan pentru repornirea economiei.