Scandal la sediul PRM
Un executor judecătoresc a încercat să evacueze sediul PRM din Bucureşti, dar preşedintele Corneliu Vadim Tudor a refuzat să părăsească sediul.
Articol de Luminiţa Apostolescu, 04 Ianuarie 2011, 11:22
Executorii judecătoreşti au avut, marţi, o nouă tentativă de a evacua sediul PRM, conform hotărării judecătoreşti timisă de Judecătoria Sectorului 1.
Prezent în clădire, liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor a refuzat să părăsească sediul partidului, apreciind că este vorba despre un abuz instrumentat politic.
La rândul său, executorul judecătoresc a anunţat că nu va pleca de la sediul PRM până când nu va duce la bun sfârşit procedura de evacuare.
Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Bucureşti, Daniel Grădinaru a contrazis afirmaţiile liderilor Partidului România Mare, potrivit cărora o comisie din partea Curţii ar fi aşteptată la sediul PRM pentru a analiza legalitatea evacuării clădirii în care funcţionează partidul.
Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor spune că este vorba de "un abuz instrumentat politic de Traian Băsescu" pentru a distruge formaţiunea politică pe care o conduce. Executorii invocă, însă, o hotărâre de evacuare a imobilului, pronunţată de Judecătoria sectorului 1.
În altercaţiile produse la sediul PRM, generalului Marcu Tudor - fratele lui Corneliu Vadim Tudor - i s-a făcut rău şi a fost condus cu ambulanţa, pentru îngrijiri, la Spitalul Militar Central.
Intrarea în sediul PRM, blocată de poliţişti
Intrarea în sediul central al PRM din strada Emile Zola nr. 2 este blocată de poliţişti în cadrul acţiunii de evacuare declanşată marţi dimineaţă în jurul orei 8,30.
Presa, care iniţial a fost prezentă în sediul PRM, a fost evacuată la cererea executorului judecătoresc, în clădire rămânând doar preşedintele PRM, europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor şi alţi membri din conducerea partidului , avocatul PRM, precum şi cealaltă parte reprezentată de executorul judecătoresc, avocatul mandatat de fostul proprietar al imobilului şi mai mulţi poliţişti.
După momentul evacuării presei, preşedintele Corneliu Vadim Tudor, alături de purtătorul de cuvânt al PRM, Marius Marinescu au ieşit la balconul imobilului acuzând abuzul comis de executorul judecătoresc venit să evacueze PRM din sediu.
Totodată, el a acuzat şi faptul că poliţia a evacuat presa din sediul PRM cu forţa.
În acelaşi context, purtătorul de cuvânt al PRM, Marius Marinescu, a acuzat şi el faptul că acţiunea de evacuare începută marţi dimineaţă este abuzivă.
Marinescu a adăugat că evacuarea nu este legală întrucât în imobilul în care fiinţează sediul PRM se află şi alte entităţi: biroul europarlamentarului Corneliu Vadim Tudor, Editura Speranţa şi Fundaţia România Mare care nu au primit decizie de evacuare.
Acţiunea de evacuare a PRM din sediul situat în strada Emile Zola a început marţi dimineaţă în jurul orei 8,30.
La sediul partidului s-au prezentat executorul judecătoresc Şomâldoc Paula Daniela însoţită de poliţişti.
Aceasta a fost întâmpinată de vicepreşedintele PRM Codrin Ştefănescu care a condus-o în sala de conferinţe a PRM. La prezidiu se aflau preşedintele PRM Corneliu Vadim Tudor, purtătorul de cuvânt Marius Marinescu şi alţi câţiva fruntaşi ai formaţiunii.
Încercând să explice motivul prezenţei sale acolo, executorul judecătoresc a fost întrerupt în mai multe rânduri de Corneliu Vadim Tudor care n-a ezitat să folosească un limbaj jignitor la adresa executorului judecătoresc, acuzând-o de minciună şi abuz.
La solicitarea executorului, poliţia a încercat să legitimeze presa prezentă în sală şi după mai multe parlamentări a reuşit evacuarea jurnaliştilor.
Principala acuză adusă de liderii PRM este că evacuarea reluată marţi, după o altă tentativă nereuşită a unui alt executor judecătoresc la sfârşitul lunii noiembrie 2010, nu este legală întrucât executorul judecătoresc nu a a prezentat o încuviinţare a instanţei în acest sens.