Şanse mici pentru ca Legea salarizării unitare să ajungă în Parlament
Proiectul legii salarizării unitare, ce ar urma să rezolve inechităţile din sistemul bugetar, are şanse mici să mai fie depus în Parlament săptămâna aceasta, aşa cum se anunţase iniţial.
Articol de Radiojurnal, 19 Aprilie 2017, 08:27
Liderul deputatilor PSD, Marcel Ciolacu, a precizat ieri că nu există un orizont de timp pentru ca iniţiativa să intre în dezbaterea legislativului şi că mai întâi trebuie să se încheie toate dezbaterile în partid pe marginea documentului.
Pe de altă parte, senatorul social democrat Adrian Ţuţuianu a afirmat că proiectul poate fi chiar modificat.
"Şi eu am primit anumite observaţii pe acest proiect, o să le supun atenţiei colegilor mei, pentru că ne dorim o lege care să fie bună şi aplicabilă. Este timp suficient pentru dezbateri în Parlament", a declarat el.
Amendamente substanţiale vor veni şi de la opoziţie, care va încerca să convingă majoritatea să le adopte. Liberalii spun că forma actuală a proiectului legii salarizării unitare nu instituie principiul echităţii şi nu oferă predictibilitate.
"Tot ce oferă în spaţiul public în momentul de faţă, această lege a salarizării unitare, probabil, o nesfârşită dezbatere, nemulţumire în sectorul bugetar şi o nefinalizare a acestei legi atât de necesare", consideră preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan.
Legea salarizării unitare ar urma să crească veniturile în sectorul bugetar în mai multe etape, până în 2022. Primele majorări trebuie făcute în luna iulie, pentru militari şi poliţişti, iar guvernul şi coaliţia s-au angajat să adopte proiectul până atunci.