Ruşanu, în cărţi pentru şefia Autorităţii pentru Supraveghere Financiară
PNL îl va susţine pe deputatul liberal Dan Radu Ruşanu pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară. Votul are loc miercuri, în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului.
Articol de Luminiţa Apostolescu, 23 Aprilie 2013, 12:28
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că liberalii se despart "cu durere în suflet", după foarte mulţi ani, de deputatul Dan Radu Ruşanu, şi îi urează acestuia succes în fruntea Autorităţii pentru Supraveghere Financiară, funcţie pentru care îl sprijină.
"De domnul Ruşanu, după foarte mulţi ani, ne vom despărţi cu durere însuflet, dar urându-i succes", a spus Antonescu.
El a precizat că PNL are mai multe variante privind asigurarea succesiunii la şefia Comisiei de Buget-Finanţe a Camerei Deputaţilor, dar şi la şefia grupului parlamentar al PNL din Cameră.
"Sunt mai multe variante, nu e vorba doar de succesiunea la Comisia de Buget, e vorba, şi mai important, de succesiunea la grupul de la Cameră. Avem variante, avem oameni pregătiţi, urmează să luăm decizii în conformitate cu Statutul partidului şi cu Regulamentul Camerei", a spus Antonescu.
Crin Antonescu a declarat, luni, că PNL îl va susţine pe deputatul liberal Dan Radu Ruşanu pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară.
Negocieri dure pentru împărţirea locurilor din Autoritatea de Supraveghere Financiară
Comisiile parlamentare reunite de buget, finanţe şi economie încep vor audia cele 17 persoane propuse să facă parte din conducerea viitoarei Autorităţi de Supraveghere Financiară, o structură care ar urma să concentreze activitatea mai multor instituţii de control fiscal.
Grupurile parlamentare au stabilit un algoritm de împărţire a celor 17 locuri.
În biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, au loc negocieri intense cu privire la nominalizarea celor 17 membri în conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară.
Nominalizările se fac potrivit unui algoritm, a declarat secretarul Camerei Deputaţilor, care a refuzat să spună presei câte locuri revin fiecărui partid parlamentar.
Surse parlamentare, din partea PSD au declarat redactorului RRA, Mihaela Dragomir, că din cei 17 membri ai conducerii Autorităţii, social democraţii au oră şase nominalizări - una pentru funcţia de prim-vicepreşedinte şi cinci pentru membri.
Trebuie precizat că, potrivit legii, conducerea Autorităţii este formată dintr-un preşedinte, un prim-vicepreşedinte, trei vicepreşedinţi şi 12 membri.
Camera Deputaţilor şi Senatul se reuneşte miercuri, în şedinţă comună, pentru a vota conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară, a anunţat secretarul Camerei Deputaţilor Niculae Mircovici.